Udskriv

Italienske påskebrød

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer 10 minutter

Ingredienser

  • 2 dl sødmælk
  • 1 dl cremefraiche (eller et andet surmælksprodukt)
  • 2 æg
  • 100 g rørsukker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 50 g gær
  • 60 g smeltet smør
  • 500 g hvedemel

Pyntning

  • 8 æg Til at lægge på bollerne
  • 1 æg Til pensling

Sådan gør du

  • Lun mælken i en gryde eller i mikroovnen, til den er ca 30-35 grader varm
  • Opløs gæren i den lune mælk
  • Tilsæt creme fraiche, smeltet smør og æg og rør det godt sammen
  • Tilsæt sukker, salt, kardemomme og melet lidt efter lidt.
  • Ælt dejen hurtigt igennem i hånden eller på maskine. Dejen er klistret. Tilføj lidt ekstra mel hvis nødvendigt, men vær varsom. 
  • Lad dejen hæve et lunt sted i en times tid.
  • Tag dejen forsigtig ud af skålen, og del den i 16 lige store stykker.
  • Rul/stræk dejstykkerne til lange pølser, dejen er stadig klistret, brug lidt mel for at undgå at dejen klistrer fast, brug dog så lidt mel som muligt.
  • Sno dejpølserne to og to og hæft dem sammen til en cirkel med et hul i midten. 
  • Hvis du ønsker æg på toppen af dine brød, skal du lægge dine rå æg i hullet. Du kan indfarve dine æg forinden med frugtfarve eller naturlige farver, jeg indfarvede mine æg med gurkemeje. 
  • Tænd ovnen på 180 grader og lad bollerne hæve på pladen i 30-60 minutter
  • Pensel bollerne med æg, og sæt dem midt i ovnen i ca. 20 minutter.