Udskriv

Hyldeblomstsaft med honning og ingefær

En variation over den klassiske hyldeblomst saft, denne er særlig god til en efterårsdag hvor snuen truer.
Forb. tid 30 minutter
Trækketid 3 days

Ingredienser

  • 2 liter vand
  • 550 gram økologisk sukker
  • 450 gram honning
  • 3 lime i skiver
  • 30 gram ingefær i skiver
  • 30-50 hyldeblomstskærme

Sådan gør du

  • Sæt vand, sukker, honning og ingefær til at koge i en gryde. 
  • Klip i mens de største stilke væk så du primært har hyldeblomsterne tilbage.
  • Skær limefrugterne i skiver og pres dem udover blomsterne, læg skiverne ned i skålen til blomsterne. Du må ikke skylle blomsterne, men kan ryste dem lidt hvis der er insekter på.
  • Når sukkeret og honningen er smeltet og væsken koger hældes den over hyldeblomsterne. 
  • Sæt det hele i køleskabet i 3-4 dage. Si saften igennem et klæde og hæld den på skoldede flasker.