Vingummi

Jeg lovede et indlæg omkring at lave vingummi, og det kommer så her.

For tiden har jeg lidt en process i gang er hedder tøm køleskabet, det er frygtelig fyldt for tiden og jeg vil helst ikke have noget når at blive for gammelt så jeg arbejdet på at få lavet en masse der kan holde lidt længere.

Jeg besluttede mig for at lave nogle vingummier selv fordi jeg havde en del appelsiner i køleskabet og jeg spiser ikke rigtig så mange appelsiner, men jeg elsker gule vingummier.

Jeg brugte :

5 appelsiner

1 citron

10 bladehusblas

Lidt flydende sødemiddel ca 3-4 dråber, eller efter smag (du kan også bruge sukker)

Mange har forskellige holdninger omkring sødemiddel og det skal de have lov til, hvis du er imod sødemiddel så brug sukker. Grunden til at jeg bruger sødemiddel er sådan set at så kommer disse vingummier ikke til at fede overhovedet.

Nå det var et sidespring…

Jeg tager appelsiner og citroner og presser dem, til dette anvender jeg en elektrisk citrusfrugtpresser fordi sådan må man nemlig eje !

Jeg tog det pressede saft og hældte i en gryde sammen med nogle dråber sødemiddel så varmede jeg det op på middelvarme. Alt i mens jeg udblødte 10 blade husblas i koldt vand.

Da saften småkogte lidt tilsatte jeg så det udblødte husblas et ark af gangen mens jeg piskede grundigt med et piskeris.

Denne masse hældte jeg så over i en form med bagepapir

Jeg stilte den på køl nogle timer og så kunne den tages ud af formen og skæres i stykker.

Sådan ser vingummierne så ud. Hvis man har en eller anden isterningebakke eller noget til julekonfekt kan man også bruge det. De har en virkelig sjov konsistens og smager rigtig godt. De kan spises med det samme men har godt af lige at stå nogle dage på køl først.

 

Jeg tænker at de kan laves ud af saftevand også hvis man vil have en anden smag, ellers kan man lave dem ud af jordbær hvis man selv laver en jordbærsaft, det vil jeg komme ind på en anden dag hvordan man gør.

Follow:
Share:

4 Comments

  1. 2. maj 2012 / 0:19

    Tænker at de har en konsistens a la Turkish Delight? Spændende, vil prøve.. ;o)

    • 2. maj 2012 / 10:57

      Jeg ved ikke hvad konsistens turkish delight har, men de har en sjov konsistens i hvert fald :D.
      Jeg har også skåret nogle af dem i strimler og puttet dem i råkost, jeg har nemlig ikke lavet dem særlig søde så de er et godt syrligt indslag i stedet for bare at komme normale appelsin stykker og citronsaft på 🙂

  2. Har du iøvrigt frugt i overskud, kunne du også prøve at lave frugtlæder som er super nemt at lave, og der anvendes istedet for gele en opkogning, dernæst en tørreproces i ovnen ved 50-60 grader i 12-18 timer.. Kan opbevares op til 1 år på et mørkt og køligt sted.. A la vingummi i strimler hvor du river et stykke.. ;o) Pam The Jam – Pam Corbin fra River Cottage serierne med Hugh Fearnley-Whittingstam, samt Camilla Plum kan bistå med fantastiske opskrifter på frugtlæder.. Søg på nettet, eller kontakt mig gerne for nærmere opskrift.. ;o)

    • 2. maj 2012 / 10:56

      Hej Helle .
      Jeg har allerede lavet frugtlæder, det blev super godt, havde set det i både River Cottage og Camilla Plum så jeg prøvede at lave det med jordbær , det blev super godt 🙂 !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *