Veganske pandekager med hybensirup

November måned er World Vegan month, i mit blogger fællesskab Bloggers by Heart markerer vi det med en lille blogserie med vegansk opskrifter. I næste uge, kan du også vinde den bog jeg har opskriften på hybensirup fra.

Jeg er ikke selv veganer, men jeg spiser ofte både vegetarisk og vegansk mad til hverdag, og man må bare sige, at hvis man vil være selvforsynenede, så er det noget nemmere, jo mere kød man skærer fra. Grøntsager kræver meget mindre plads, vand og arbejde end dyr gør.

Pandekager og hybensirup

Små gyldne vitaminbomber

Hyben er i Danmark klassificeret som en invasiv plante, så man behøver ikke engang have dårlig samvittighed, når man samler sig en stor kurv fyldt med de små gyldne vitaminbomber. Hyben har et højt indhold af vitaminer og har så længe den har været her, været anvendt i naturmedicin og helsekostprodukter. Men vigtigst af alt, så smager hyben fantastisk. Jeg elsker hyber, det eneste jeg ikke elsker ved hyben, er at rense dem. Derfor kommer der i dag en opskrift, hvor du slet ikke behøver at sidde og bøvle med at få kernerne ud.

Hybensirup

Hybensirup er super lækkert, fordi det både er sødt og syrligt. At koge sirup er dog et tålmodighedsarbejde, det tager lang tid og stor tålmodighed. Undgå fristelsen for at skrue op for komfuret eller tage den af før tid, så er arbejdet spildt. Du kan tjekke om den er blevet tyk nok ved at hælde et par dråber sirup på en ske og sætte den på køl.

Hybensirup smager både sødt og syrligt og er spækket med vitaminer
Udskriv

Hybensirup

Forb. tid 1 time
Tilb. tid 8 timer

Ingredienser

  • 1 kg Hyben
  • 4 l Vand
  • 320 g Ahornsirup

Sådan gør du

  • Vask dine hyben grundigt i vand
  • Skær stilken og toppen af de hele hyben
  • Hyben og 2 liter vand hældes i en gryde og koges i 25 minutter
  • Væsken sies fra igennem en si og gemmes i en skål
  • De allerede kogte hyben og 2 liter frisk vand hældes i en gryde og koges i 25 minutter
  • De to afkog hældes igennem en sigte foret med et klæde og hældes i en gryde
  • Ahornsirup tilsættes og gryden skal nu stå ved lav til middel varme og koge ind fra ca 4 liter til ca 100-150 ml. Dette kan tage mellem 6 og 8 timer

Noter

Rør jævnligt i din sirup og sørg for at skrue ned når den begynder at tykne. Det er et tålmodighedsarbejde.

Veganske brunch pandekager

Da jeg havde lavet min sirup færdig, havde jeg frygtelig lyst til, at teste den på pandekager. Da jeg havde hverken det ene eller det andet, som jeg skulle bruge, måtte jeg i gang med en improviseret vegansk opskrift. Pandekagerne lavede jeg med kokosmælk, og de blev overraskende gode, så den opskrift skal i heller ikke snydes for.

Smuk gylden hybensirup passer perfekt til de bløde pandekager
Udskriv

Veganske brunch pandekager med kokos mælk

Ret Dessert
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 165 ml kokosmælk En lille dåse
  • 335 ml vand
  • 4 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk kokosolie
  • 3 tsk rørsukker
  • ½ tsk salt

Til stegning

  • Smagsneutral olie, plantesmør, eller kokosolie

Sådan gør du

  • Bland vand, kokosolie og kokosmælk sammen i en skål og pisk det ensartet
  • Tilsæt de resterende ingredienser og pisk grundigt sammen.
  • Bag 16-20 små pandekager i lidt fedtstof på panden

Hvis du vil have flere veganske opskrifter, kan du kigge med, hos de andre bloggere som også deltager i World Vegan Month.

 https://teklaskoekken.dk laver vegansk og glutenfri pariserbøf
 https://mariasilje.dk laver veganske samosaer med græskar og kål
 https://lisesommerlund.dk/ laver plantebaseret morgenmad
https://linemailis.dk/ laver krydret gulerodskage
https://moniamagdalena.com/ laver fyldt ovnbagt hokaido
 https://bloggersbyheart.dk/ Opsamling på ugen, men du kan allerede nu finde en vegansk Q&A i anledning af World Vegan Month.

Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *