Ukrudtsmad !

Jeg ved godt jeg har været lidt sløv med uploads, men jeg har simpelthen haft så ualmindeligt langsomt internet så jeg har ikke kunne uploade noget som helst. Så nu hvor jeg er på fyn hos mine forældre benytter jeg mig lige af lejligheden til at udnytte deres hurtige internet.

Dette indlæg handler om mere ukrudts mad. Jeg har brugt to af haveejerens værste fjender, mælkebøtter og skvalderkål.

Dog synes jeg at man skal sætte lidt mere pris på ukrudt, der er meget der smager rigtig godt og så er det helt gratis !

Jeg lavede mere mælkebøttesaft, denne gang brugte jeg kun de gule kronblade og sukker og vand, mængde og fremgangsmåde var nogenlunde det samme som tidligere. Saften fik den flotteste gule farve.

Jeg lavede også mælkebøttesirup, der brugte jeg noget af saften blandet med en masse sukker som jeg så kogte ind til en sirup. Den smager også dejligt og ville sikkert være rigtig lækker på pandekager.

Fine mælkebøtter

Og en lille kat ! Det er min kærestes kat Ruth ! (Det er mig der har fundet på navnet)

Så har jeg også lavet skvalderkålspizza den blev også rigtig god.

Jeg lavede en pizzadej af:

1,25 dl vand

200 g hvedemel

50 gram durummel

20 g gær

1 spsk olie

lidt salt

lidt sukker

Så lod jeg den hæve i ca 45 minutter

Så rullede jeg dejen tyndt ud og hældte noget af min hjemmelavede tomatsovs på jeg havde lavet af mine henkogte tomater.

Så puttede jeg pepperoni og skvalderkål på

Derefter rev jeg økologisk parmasan over og lukkede den sammen, jeg penslede den med olie

Den kom i ovnen på det højeste ovnen kunne 250 grader tror jeg, til den var fin og gylden.

Follow:
Share:

3 Comments

  1. juni 8, 2012 / 1:58 pm

    Mælkebøttejuice og sirup, det vidste jeg ikke man kunne lave. Gad jeg godt smage.

  2. maj 18, 2014 / 8:53 pm

    Der er ingen tvivl om at mælkebøttesaft og dermed også mælkebøttesirup, er fantastisk. Efter jeg har fundet denne drik, så er det da sket med at gå og udrydde planterne i haven… ikke at det ogensinde er sket, men tanken har da været der.
    Lige nu overvejer om man kan blande andet i det – eksempelvis kanel eller sådan noget.

    Har du erfaringer med det?

    Jeg bruger også skvalderkål, mælkebøtte og brændenælder i det tidlige forår til at lave en fremragende pesto 🙂

    • maj 18, 2014 / 10:25 pm

      Jeg tror du kan blande mere eller mindre alting i. Du kan prøve at koge en kanelstang med :). Tror det ville være lækkert :)!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *