Syrenchampagne 

De sidste par år har jeg lavet hyldeblomstchampagne, og de seneste par år har jeg tænkt over om det samme kunne lade sig gøre med syrener. I år tog jeg mig sammen til at forsøge, jeg havde googlet nettet tyndt for at se om nogen andre havde forsøgt sig med dette, men jeg kunne intet finde.Så nu har jeg forsøgt, og det har virket, derfor kan jeg helt eksklusivt præsentere opskriften på syrenchampagne til jer! En lækker brusende sød champagne, som ovenikøbet er færdig på kun 2 uger!

Farveskandale

Jeg havde en drøm om en smuk lilla champagne, men lilla blev den dog ikke med de syrener jeg har brugt! Jeg skal ikke kunne sige om den ville blive mere lilla, hvis man bruger de helt mørke syrener, men jeg tror det ikke. Forsøg jer frem!

Til at starte med vil jeg lige nævne, at eftersom jeg selv har skabt denne opskrift, så har jeg ophavsretten på den, det er en original opskrift,  i må bruge den lige så tosset i vil, jeg vil dog gerne bede jer om at gøre tydelig opmærksom på hvor opskriften kommer fra, hvis i beslutter jeg for at dele den på nettet – på facebook, instagram, eller hvis i har en blog. Så længe i fortæller hvor i har den fra, må i dele den lige så tosset i vil også.

img_3074

Ingredienser

Opskriften giver 6 liter champagne

6 liter vand

700 g sukker

4 økologiske citroner

1 dl æblecidereddike

20 klaser syrenblomster

Evt. en knivspids tørgær

Fremgangsmåde

Bring 4 liter vand i kog og tilsæt sukker. Når sukkeret er opløst hældes der 2 liter koldt vand i, så der er 6 liter i alt.

Jeg hældte det over i en spand, som er den spand det skal stå i til at starte med, hvis man har en stor gryde kan det også bare stå i den. Nu skal det stå lidt og køle af, til sukkervandet har en temperatur på omkring 25 grader. Jeg bruger ikke termometer, jeg mærker bare efter på spanden med hånden, men hvis du er meget i tvivl kan du selvfølgelig måle efter med et termometer.

Nu skal du rive citronskallen fra de 4 citroner, og derefter presse dem alle ud i vandet. Tilsæt æblecidereddiken, og til sidst dine syrenblomster. Du må ikke skylle blomsterne, i blomsterne sidder der nemlig naturgær, som er det der gør at der kommer bobler i champagnen. Pres blomsterne lidt ned i væsken så godt du kan, og dæk spanden over med et rent klæde. Jeg bandt en snor om klædet så der ikke lige kunne flyve små fluer eller andet ned i spanden.

img_3084

Gæringsfasen

Nu skal drikken stå og gære.  Du skal kigge til drikken en gang om dagen og lige røre rundt i den. Hvis du ikke kan se bobler eller høre syden efter 2-3 dage skal du tilsætte en knivspids tørgær. Jeg gjorde det, men jeg tror ikke det havde været nødvendigt.

Drikken skal stå i spanden i ca en uges tid. Den kan godt komme til at se lidt ulækker ud på toppen, men det sker der ikke noget ved. Efter en uge ser drikken sådan ud, og man kan høre at det syder og bobler dernede.

Her efter skal syrenchampagnen sies og hældes på flasker, jeg sir den igennem et klæde og hælder den på patentflasker som jeg først renser og skolder grundigt.

img_3348

Er der kommet brus?

Jeg hældte drikken på flasker i går, og de skal nu stå en lille uges tid før de er helt færdige. I dag tjekkede jeg om der var kommet brus i, og det var det bestemt.

De skal nu stå i en lille uges tid mere, og så er de klar til at drikke.

Nu har jeg jo ikke lavet syrenchampagne før, men jeg forudser at det reagerer meget på samme måde som det gør når man laver det af hyld. I hyldeblomstchampagne kommer der rigtig, rigtig meget brus – meget hurtigt. Det kan skabe et voldsomt tryk i flaskerne, og jeg har læst om mange der har oplevet at flasker sprang. Det har jeg dog aldrig selv prøvet. Det er derfor en meget god idé at lette på låget stille og roligt hver eller hver anden dag (indtil champagnen er færdig) og lukke lidt af gassen af flaskerne.

Jeg prøver ofte at halvdelen af flasken er bruset ud når den er blevet åbnet, så åben flaskerne stille og roligt mens du holder låget ned.

Holdbarhed

Ved hyldeblomstchampagnen anbefales det at man drikker det indenfor et par måneder, og skal opbevares køligt. Jeg har dog en 3 år gammel flaske som der stadig er brus i og som stadig smager rigtig godt, men jeg har også tidligere haft flasker som er overgæret og begyndt at smage lidt sært. Så der må i prøve jer frem, og hvis i vil være sikre på den bedste smag så drik dem indenfor et par måneder. Jeg kender i øvrigt ikke alkoholprocenten, men det er en ret lav alkoholprocent tror jeg.

Jeg ville gerne vise jer nogle lækre, billeder af champagnen der bliver serveret lækkert og blog-agtigt, men den er jo ikke helt færdige endnu, så de billeder må i tænke jer til eller vente på til den er helt færdig. Jeg ville hellere skynde mig at uploade opskriften mens syrenerne stadig blomstrer!

 

 

 

Follow:
Share:

2 Comments

  1. Andreas bang Knudsen
    juni 2, 2017 / 6:36 pm

    Hej med dig.
    Jeg har med stor interesse læst din blog.
    Jeg lavede syren saft forleden, men synes dog den kun smager af citron skal?
    Hvad er dine erfaringer at lave både det og hyldeblomst uden skrællen fra citronen?

    • LotteDenckert
      Forfatter
      juli 8, 2017 / 7:19 pm

      Hej Andreas.
      Undskyld det sene svar, jeg havde ikke set din kommentar. ¨
      Jeg har ikke forsøgt at lave hverken syren eller hyldeblomstsaft uden at bruge skallen fra citronerne. Men du kan da give det et forsøg næste år :).
      Lad mig vide hvordan det bliver.
      Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *