Opskrift: Svampeburger med bagte grøntsager

Nu har jeg høstet de første af mine svampe, og jeg må lige vise jer billeder af svampenes vækst, for det var faktisk ret vildt !! I dag vil jeg også dele min opskrift på svampeburger med jer !

Hjemmedyrkede svampe


De er kæmpe! Læs mere om svampefarmene her.

Og hvad har jeg så lavet af mine første svampe? – spørger du! Svampeburger! Jeg har efterhånden prøvet mange forskellige metoder til at lave vegetariskebøffer på, men en af mine favoritter er svampebøffer. Svampe har en god kødfuld smag, og disse bøffer er nemme at få til at hænge sammen – de bliver ikke tørre og de smuldre ikke. Så her kommer min opskrift på svampeburger med sprøde gulerødder og rosenkål med sesam.

Udskriv

Svampeburgere med bagte grøntsager

Ret Hovedret
Køkken vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 2

Ingredienser

Svampebøffer

  • 200 gram svampe
  • 1 stort løg
  • 1 lille squash
  • 2 deciliter økologiske havregryn
  • 2 økologiske æg
  • 1 teskefuld salt
  • 1 teskefuld hvidløgspulver
  • 1/2 teskefuld røget paprika

Bagte grøntsager

  • gulerødder
  • rosenkål
  • olivenolie
  • 2 spiseskefulde sesam
  • 1 teskefuld salt

Tilbehør

  • Burgerboller
  • Stegte løg
  • Salat eller grøntsager efter eget valg
  • Guacamole eller dressing

Sådan gør du

Svampebøffer

  • Riv din squash, hav dit løg og dine svampe, enten med håndkraft eller i en minihakker eller hvad du har af køkkenhakkermaskiner.
  • Bland dine æg i og tilsæt derefter dine havregryn og krydderier. Stil farsen på køl.

Bagte grøntsager

  • Du skal skære rosenkål i halve eller kvarte, skære dine gulerødder i lange stave.
  • Vend grøntsagerne i olie, drys sesamfrø over og sæt i ovnen ved 200g i 35 min 

Saml burgeren

  • Saml din burger af alt det tilbehør du allerbedst kan lide.

Svampebøfferne bliver fine og gyldne.
De skal steges til de er faste når du trykker på dem med en finger, det gør ikke noget at de får lang tid ved lavere varme, så bliver de mere faste.
Angående fyldet i din burger, så vil jeg ikke gå ind i nogen detaljeret vejledning om hvad du skal putte i den, da jeg formoder at de fleste af jer har bygget en burger før. Men jeg selv holder af at putte guacamole i min burger, noget grøntsagsværk og så enten stegte bløde løg eller ristede løg. Hvis du vil kaste dig ud i at lave dine egne ristede løg så kan du finde min opskrift på dem her.

Men her er den så – burger med svampebøf samt sprøde gulerødder og rosenkål. God fornøjelse!

Follow:
Share:

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *