Spis skovens løg! – Ramsløg

I dag får i, for tredje år i træk, en blog om ramsløg. Ramsløg er nemlig for fedt, man.
Hvis du vil tjekke de gamle blogs, kan du bare søge på ramsløg, i søgefeltet.
I får hele 5 opskrifter i dag, de er super simple alle sammen!
Jeg gider ikke at skrive en lang smører om forveksling og liljekonvaller osv. Ramsløg vokser i kæmpe store områder og hvis man dufter til dem er man ikke i tvivl.

Ramsløg kryddersalt.

Du skal bruge:
Ramsløg (surprice!)
Salt (also surprice!)

Hak eller blend ramsløg og bland det med salt. Du bestemmer selv mængder, jeg kan bedst lide at der er meget ramsløg og ikke helt så meget salt. Så skal det tørre i ovnen ved 80 grader indtil det er tørt !

20140424-202418.jpg

Ramsløg kryddersmør

Du skal bruge:
Øko smør (o’really?)
Ramsløg
Salt

Igen bestemmer du selv mængderne, jeg lavede af en pakke smør på 200g, en ret stor mængde ramsløg, og ca 1/3 tsk flage salt.
Jeg puttede smørret i nogle små bøtter, så det kan fryses ned i portioner, hvis man ikke lige holder grilfest, kan det være svært at bruge 200g kryddersmør. Hvis man ikke har små fancy bøtter, kan man også fryse dem ned i små silikone muffinforme.

20140424-202804.jpg

Ramsløgsolie

Du skal bruge:
Ramsløg
Olivenolie

De to ting blendes sammen og hældes i et glas eller en bøtte. Så kan man stille det i køleskabet, og så tilføje det i diverse varme retter i stedet for hvidløg. Det kan holde ret længe på denne måde og bevare mere smag end når det er tørret .

20140424-203012.jpg

Ramsløg pesto med cashewnødder

Jeg lavede et af årene en ramsløgspesto med solsikkekerner. I år har jeg prøvet med cashewnødder.

Du skal bruge:
Ramsløg
Olie
En håndfuld cashewnødder
Saften fra en kvart citron
Skallen fra en hel citron

Det hele blendes sammen og puttes i en bøtte eller på et glas. Det kan holde

sig et godt stykke tid i køleskabet og kan bare bruges ligesom andet pesto.

20140424-203414.jpg

Ramsløgskartofler

Du skal bruge :
1kg Kogte varme øko kartofler (eller ikke øko)
4-5 spiseskefulde ramsløgssmør (måske mere hvis du er en smørgris)
Salt
Saften fra en kvart citron
Skallen fra en hel citron

Du skal koge kartoflerne, det ved du sikkert selv hvordan man gør, ellers uddyber jeg gerne i en kommentar ;).
Når kartoflerne er kogt hældes vandet fra, og smøren lægges ned til kartoflerne. Vend kartoflerne og smørret forsigtigt sammen. Tilsæt citron saft, citronskal og salt. Bom!

20140424-203918.jpg

Det var alt for i dag! Heeeej Hej!

Follow:
Share:

6 Comments

  1. Signe
    april 24, 2014 / 8:46 pm

    Ohhhh! Det laver du lige til mig når jeg kommer til sommer i din kolonihave, ikke? 😀

    • april 24, 2014 / 8:48 pm

      Jo jeg gør da! Det er sjovt, fordi der bare står Signe! Så kan jeg selv gætte hvem Signe det er! Min kusine , tror jeg!

      • Signe O.
        april 24, 2014 / 9:37 pm

        Haha, præcis!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *