Opskrift: Sol-smagende solbærsaft 

Opskrift på en nærende solbærsaft som smager af sommer

I dag skal det handle om solbær. Solbær er smækfyldte med C-vitaminer og antioxidanter. I gamle dage blev solbærrene anvendt til at behandle forkølelse, bladene er blevet brugt mod gigt, urinvejssygdomme og astma. Det er jo altsammen ting man gerne vil undgå, så derfor får i her opskriften på solbærsaft.

Ikke alene er solbærrene sunde, de smager også virkelig godt. Jeg er så heldig at have en kæmpe busk i haven, som hvert år beriger mig med flere solbær end jeg næsten kan nå at bruge. Min absolutte yndlingsting at bruge mine solbær til er saft. Hvem elsker ikke solbærsaft? Så intens og rig i smagen. På en kold vinter dag hvor man føler sig lidt sløj, er der intet bedre end at kunne hive en flaske hjemmelavet solbærsaft frem og varme sig et glas, måske endda hælde en skvis rom i.Hvis man tror det er svært at lave sin egen saft, så tager man fejl, det er super nemt! Her får i min opskrift.

 

Opskriften giver cirka 3 liter.

Ingredienser

2,5 kilo solbær

1,5 liter vand

800 gram sukker

 Fremgangsmåde

1. Tag en stor gryde og hæld solbær og vand i gryden – bring det i kog og kog det i 20 minutters tid

2. Si bærrene igennem et klæde, et rent viskestykke for eksempel, lad saften stå stille og roligt og løbe igennem.


3. Hæld saften over i en ren gryde og tilsæt sukkeret, lad det koge i 10minutter

4. Skold dine flasker og skyld eventuelt efter med alkohol, dette hjælper med at desinficerer flaskerne

5. Hæld saften på flaskerne

 

 Saften kan holde sig et 1-2 uger på køl, men egner sig også godt til at blive frosset ned i plastikflasker – dette kan være en god idé hvis du laver en meget stor portion. Saften kan også henkoges, dette gør du ved at sætte flaskerne i et vandbad i ovnen, tænde på 150 grader og lade dem stå i ovnen til det bobler lystigt i flaskerne – lad flaskerne køle af i ovnen. Herefter kan de holde sig næsten evigt, så der er mulighed for at nyde et stykke af sommeren på de kolde korte dage, hvor alt man drømmer om er solskin og varme.

Follow:
Share:

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *