Skal du med på plantefarvekursus?

I løbet af sidste sommer postede jeg en masse af mit plantefarvede garn på min instagram profil og jeg fik mange forespørgsler på, om jeg ikke ville lave plantefarvekursus. Jeg har allieret mig med FOF og kommer til at holde plantefarvekurser på Fyn og i Sydjylland.

Plantefarve garner hænger til tørre.

Det første plantefarvekursus kommer til at være i Sønderborg, det er et en-dags lynkursus i plantefarvning af garn. Det bliver den 6/9-20 og du kan tilmelde dig lige her.

Resten af kurserne kan du læse om under fanen kurser og workshops.

Det arbejder vi med på plantefarvekursus:

Vi arbejder på plantefarvekurserne med at lære de grundlæggende principper indenfor farvning af uld. Min tilgang til farvning er intuitiv og nysgerrig, der skal være plads og inspiration til at eksperimentere. Vi bruger kun alun til bejdse og ikke nogen kradse miljøbelastende kemikalier. Vi farver med planter fundet i den danske natur eller i haven og med nogle enkle tørrede naturlige farvestoffer som cochinillelus og kraprod.

På kurset finder du ud af hvilke planter du kan farve med og du får en indføring i forskellige farveteknikker med plantefarve. Du får en lille håndbog, som er udviklet af mig, i denne finder du en liste over en masse planter du kan bruge, opskrifter til plantefarvning og ark til at holde styr på dine plantefarvninger.

Vi farver små garnprøver og vi farver så mange forskellige farver vi kan nå. På to-dagskurserne vil jeg også introducerer hvordan man kan lave effekter i garnfarven, lave selvstribenede eller flerfarvet garn. På kurset kan der være lidt ventetid i mellem nogle af kogningerne, så tag gerne noget strikketøj eller andet nørklearbejde med. Der vil være plads til snak og hygge mens gryderne koger.

Follow:
Share:

2 Comments

 1. Ursula
  7. september 2020 / 5:12

  Hej Lotte
  Tak for en inspirerende dag i går med plantefarvning !
  I de papirer vi fik skriver du bl.a. at man kan farve med blå drueskaller, er det bare almindelige blå druer fra drivhuset jeg kan tørre og bruge?
  Mvh
  Ursula

  • LotteDenckert
   Forfatter
   10. september 2020 / 13:09

   Hej Ursula.
   Selv tak! Dejligt du blev inspireret af kurset, det gjorde jeg også selv.
   Ja det er bare de almindelige blå fra drivhuset. Jeg plejer at fryse dem og så tage dem op af fryseren og putte dem i lunt vand og så smutte skallerne af. Så bruger jeg selve druen til saft og farver kun med skindet. Man kan også presse druerne ned i en si og herved skille frugtkødet fra skindet. Man kan farve med hele druer også, men det giver en lysere farve.
   MVH Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *