Ramsløgdag !

Først og fremmest vil jeg sige tak til alle dem der læser med, jeg er fuldstændig overvældet over at min blog allerede har haft over 1300 views ! Der er mange der har prøvet mine opskrifter og der er mange der har kommenteret og det er jeg bare vanvittig glad for ! Tusind tak for det !

 

I går da jeg var på vej hjem fra et vikarjob for jeg vild, det endte ud i en super lang, dog smuk og hyggelig gå tur, og hvad endnu bedre var var at jeg fandt et kæmpe område fyldt med Ramsløg, som jeg i sidste uge ledte forgæves efter i skoven.

Jeg plukkede en masse og stoppede det i tasken, da jeg kom hjem kom jeg dem i køleskabet da jeg ikke kunne nå at lave noget af dem i går, i dag havde jeg dog tid (og overskud) til at lave noget, så her kommer et lille studie i Ramsløg!

For dem der ikke skulle vide hvad Ramsløg er så er det udover at være en rigtig smuk plante, en spiselig plante som har en kraftig smag og duft af hvidløg.

Planten ser således ud:

De har de fineste små hvide blomster, der var ikke så mange der var sprunget ud men jeg tog en enkelt med så det måske er nemmere at genkende planten hvis i skulle få lyst til at gå på jagt efter dem selv . Det er bedst at plukke dem før de blomstre så er smagen stærkest.

Men i det her indlæg kommer der 4 forskellige ting jeg har lavet af dette dejlige bundt ramsløg.

Der kommer :

  • Kryddersalt med ramsløg
  • Madboller med ramsløg og timian
  • Mini kartoffelpizzaer
  • Kryddersmør med ramsløg og persille.

 

Jeg startede med at skære ramsløg ud nogle stykker så de var mere blender-venlige, alt Ramsløgen skal nemlig hakkes i min minihakker, eller i hånden hvis du synes det er sjovt.

Men jeg tog så noget ramsløg og hakkede i minihakkeren, derefter blandede jeg det med groft Atlanterhavssalt, det kan også være almindeligt groft salt men det er ikke helt det samme synes jeg. Det skal helst være noget flagesalt eller Himalayasalt eller andet i den stil, almindelig groft salt er liiiige kedeligt nok.

Det sættes så i ovnen ved ca 80 grader til det er helt tørt. Det kan tage et par timer. I den tid kan du sagtens nå at lave en dejen og hæve den.

 

Ramsløg Boller

Denne dej bruger jeg også til mine mini pizzaer, jeg jeg skulle bruge nogle boller til madpakker i morgen og så skulle jeg bruge noget aftensmad som var hurtigt og som var ting i køleskabet.

Du skal bruge:

1 dl vand lunt

En halv pakke gær

200 gram økologisk hvedemel

100 gram økologisk grahamsmel

1 æg

Ramsløg blendet i lidt mælk

2 tsk timian

1 tsk økologisk rørsukker (Eller normalt sukker)

2 tsk groft salt

2 spsk fedtstof (olie, smør, margarine, flydende becel whatever)

 

Sådan gør du:

Bland vand og gær rør det sammen og lad det stå lidt mens du vejer de andre ingredienser af. Tilsæt æg, fedtstof salt og sukker og rør godt rundt. Tilsæt ramsløg, lad mælken blive tilbage det skal ikke i blandingen. Tilsæt mel lidt efter lidt mens du røre og ælter dejen.

Lad dejen hæve i minimum en time gerne længere.

Dejen delte jeg til 6 boller og 2 jeg rullede ud til to små pizzabunde.

Jeg lod det hæve yderligere en times tid tror jeg, altså til de var store og fine og jeg lige synes de skulle i ovnen.

Bollerne penslede jeg med sammenpisket æg og satte i ovnen på 200 grader til de var færdige.

I mens bollerne var i ovnen lavede jeg mine mini pizzaer

Fyld:

Henkogte tomater (Der kommer et indlæg om dem engang, men du kan bruge tomatsovs eller andet tomatsplat)

Små økologiske kartofler

Økologisk Parmasan ost

Timian

Oregano

Først blendede jeg mine henkogte tomater som var tomater, chilier, hvidløg og febrefrugt der var henkogt, det blev så til en tomatsovs jeg smurte udover pizzaerne

Derefter skar jeg kartoflerne i tynde skiver på mit nyanskaffet mandolinjern ! (<3)

Så skar jeg tynde skiver parmesan, også på mit nyanskaffet mandolinjern og så krydrede jeg med timian og oregano !

Jeg skruede helt op for ovnen og satte dem på en rist, de bagte til de var fine og gyldne og bunden var blevet sprød.

De blev rigtig gode, den bedste pizza jeg længe har spist, og at det så var restemad det var jo bare perfekt !

Du kan i øvrigt bruge nærmest en hvilken som helst dej, der er nogle pizzabunde fascister som mener at man kun kan bruge durum eller typo 00 eller whatever, men i princippet kan du altså bruge alt dej så hvis du lige står og har lavet en til nogle boller så brug den i stedet for at lave to forskellige. Men hvis du har en god pizzabunde opskrift og du bare skal lave pizza så kan du bare bruge den og lave fyldet på. Men denne dej fungerede overraskende godt som pizzadej!

 

Sidste indslag er kryddersmør, meget nemt og hurtigt og jeg hopper også lidt let over den da det endnu engang er lykkedes mig at skrive en halv roman.

Du skal bruge :

Smør

Hakket ramsløg

Tørret eller frisk persille

Lidt salt

Sådan gør du :

Du blander det ! Og stiller det på køl. BOM. Var det lige så hurtigt som at gå ned til supermarked og købe det ? Det tror jeg nok .

Det var alt jeg havde for i dag !

 

 

Follow:
Share:

4 Comments

  1. april 25, 2012 / 10:48 am

    Jeg fandt også i weekenden et stykke skov hvor ramsløgene fuldstændig har overtaget. Når jeg lige får mig en krukke at komme dem i skal jeg hente mig et par planter, har nemlig et sted en opskrift fra en vikinge-kogebog på en ramsløgsuppe af en art

  2. Mia
    marts 26, 2016 / 4:40 pm

    Hvor finder du ramsløg i Kolding. Har ledt forgæves…

    • marts 27, 2016 / 10:06 am

      Marielundsskoven eller dernede ved Strandvejen, der er sådan et stort område fyldt med ramsløg 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *