Så kommer der lidt mere med rabarber. Denne gang en lækker tærte, for hvad ville sommer være uden frugttærter?
Jeg brugte:
Tærtedej
Rabarber
Sukker
Hjemmelavet jordbær marmelade
Tærtedej:
175 gram blødt smør eller margarine
3 tsk sukker
Mel til at samle mellem 150-200 gram
Tag det bløde smør og hak det i mindre stykker, hæld mel og sukker i og ælt til det bliver en dejlig blød og smidig dej. Smid en i køleskabet i en halv times tid.
I mens kan du gå ud og plukke rabarber hvis du har sådan nogle, hvis du ikke har nogen selv så kan du gå i en butik og hente nogen eller tage nogen op af fryseren eller hvad du nu har mulighed for.
Du skal bruge så mange som der skal til for at dække det tærtefad du vil bruge, jeg brugte så mange her :
+ 2 mere som jeg hentede da jeg opdagede at der ikke var nok.
Skær dem i mindre stykker og put dem i en skål, bland 2 spiseskefulde jordbærmarmelade i (Dette kan undlades hvis man synes)
Når dejen har hvilet i køleskabet skal den rulles ud. Dette kan gøres i ægte sommerhus-stil med en ølflaske.
Læg dejen i formen og skær det overflydende af, hæld rabarberne over i og drys med sukker, du bestemmer selv hvor meget det kommer an på hvor sødt du vil have den og hvor søde dine rabarber er og sådan.
Så tog jeg det overskydende dej og lavede nogle strimler som jeg lagde over.
Sæt den i ovnen på 150 grader indtil dejen er sprød og fyldet er blødt.
Hæld derefter enorme mængder flødeskum på og spis ! Nom nom.