Opskrifter med rabarber – Rabarbersaft og snaps

Rabarber er sådan en dejlig taknemmelig afgrøde, den giver hvert år mere og mere  rabarber, uden at man selv skal lægge noget andet arbejde i sagen end at høste de lækre stængler.

Jeg har været ude og høste af mine egne rabarber, og i får i dag derfor to af mine opskrifter med rabarber.

Opskrift på en yndig rabarbersaft

En smuk og velsmagende drik, som kan blandes med vand, danskvand eller champagne.

Ingredienser

800 g rabarber

300 g sukker

1 økologisk citron

Evt. en 1/2 stang vanilje

1,5 liter vand

Fremgangsmåde

Skær rabarber ud i stykker på et par cm i længden, skær den økologiske citron i både, og hæld alle ingredienserne i en gryde. Jeg tilsatte en hel vaniljestang i min saft, men jeg synes smagen blev lidt for gennemtrængende, derfor vil jeg anbefale kun at bruge en halv hvis man vil have vanilje i sin saft.

Bring grydens indhold i kog og lad det koge i 5-10 minutter til det hele er moset lidt ud.

Lad det efter køle lidt ned, og hæld det igennem en si eller et klæde. Hvis man vil have saften fuldstændig filtreret skal den igennem et klæde. Men jeg synes det ser meget pænt ud med vaniljekornene nede i saften.

Skold flasker eller glas med kogende vand og hæld derefter saften på flasker. Saften kan henkoges bagefter hvis man ønsker den skal holde sig længere. Man henkoger ved at sætte flaskerne i ovnen i en lille bradepande med vand i, så tænder man for ovnen på 150 grader, når indholder i flasken begynder at boble, slukker man for ovnen og lader flaskerne køle af inde i ovnen. Det kan tage noget tid. Hvis man ikke henkoger saften kan den holde sig et par uger på køl.

Brug dine rester

Frugtmosen kan man gemme som marmelade eller man kan bruge det i en rabarbertærte eller andet. Portionen gav lidt over halvanden liter saft.

Saften har den dejligste duft og den flotteste farve!

Opskrift på en hårdslående rabarbersnaps

Den næste opskrift i får er på Rabarbersnaps lavet på vodka. Dette er en af de der farlige drikke, hvor det smager så godt, at man næsten ikke opdager at man sidder og drikker ren vodka, i hvert fald opdager man det ikke før det er for sent.

Ingredienser

700 g rabarber

350 g sukker

1 vaniljestang

1 flaske vodka (eller klar neutral snaps, eller rom for den sags skyld)

 

Fremgangsmåde

Skær rabarberne i små stykker på ca 2 cm i længden. Bland dem med sukkeret i en skål. Skold dine glas eller flasker og læg rabarberne og sukkeret ned i beholderen.

Nu skal det stå en til to dage for at sukkeret kan trække væsken ud af rabarberne.

Her ses de efter to dage.

Derefter hælder man sin udvalgte alkohol på. I to af glassene har jeg valgt at lægge en halv vaniljestang i hver, man kunne også vælge citronskal, kanel eller noget andet man synes passer til.

IMG_3308

Glasende skal stå i 3-4 uger, og de har godt af at blive vendt eller rystet en gang om dagen, eller hvor meget man nu har tid til. Efter 3-4 uger skal rabarberen sies fra og sprutten hældes på nye flasker.

Og så vil jeg da lige benytte lejligheden til at sige tusind tak for alle de nye følgere på min nye Instagram profil @selvforsyningibyen. Du finder link til den i menuen øverst på siden og i galleriet i højre side. Også en tak til alle de nye følgere på Facebooksiden. Det gør mig så glad at så mange af jer vil følge med i alle mine små projekter.

Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *