Make it Sprout!

Hele denne blog startede i sin tid, med tanker om at dyrke på 3 sal i byen. Det skete, som det så tit gør, jeg blev grebet af at dyrke min egen mad. Grebet af glæden ved at se liv gro i mine vindueskarme. Min fascination voksede til en grad, hvor jeg ikke følte at min lejlighed og mine vindueskarme var store nok, til at rumme alt det jeg gerne ville dyrke. Derfor købte jeg kolonihaven, og derfor har mange af mine indlæg også handlet om at dyrke i kolonihave. Men jeg er altså stadig optaget af også at dyrke i min lejlighed, og jeg ved at mange af jer, kære læsere, ikke har så meget plads at dyrke på.  Det er muligt at dyrke noget man kan spise, stort set ligegyldigt hvor lidt plads man har.

Jeg er stødt på et firma, som lige præcis arbejder med at alle mennesker, ligegyldigt hvor lidt plads de bor på, kan dyrke deres egne planter.

Firmaet hedder Sprout ! Sprout er lige et firma efter mit hjerte. Sprout udvikler bæredygtige produkter med fokus på upcycling og dyrkning af planter.

Jeg har selv lige modtaget min første pakke med produkter fra Sprout, og jeg må sige, at jeg er imponeret over de kreative ideer der ligger bag produkter.

Et af de produkterne Sprout har udviklet er Sprout Pencil – det er bæredygtige blyanter og farveblyanter som kan plantes, når de er blevet for korte til at tegne med. Hvor sejt er det lige?

Sprout Europe new3619_highres

Når blyanten er blevet for kort til at skrive med, så strikker man den ganske enkelt bare i jorden og så kommer der en plante op! Blyanten har en kapsel med frø i enden af, og når den kommer i kontakt med jord og vand, begynder frøene at spire. Det er en virkelig kreativ idé, og det eneste der er imod produktet er, at man skal kæmpe imod trangen til at stikke blyanten i jorden med det samme, bare for at se om det virker!

Et andet produkt, jeg er faldet pladask for, er deres højtidskort. Sprout har for eksembel lavet et Valentinskort, og selvom jeg i virkeligheden synes at Valentinskort og hele den tradition er lidt latterlig, så er kortet simpelthen så sødt at jeg måtte overgive mig!

Kortet er lavet af bæredygtigt genbrugspapir, og i selve papiret er der indkapslet blomsterfrø. Jamen prøv lige at se lige hvor sødt det er – “Will you grow old with me?”!

unspecifiedkDet løser også et problem, som jeg i hvert fald kender til, når man får et julekort eller fødselsdagskort, man kan ikke rigtig nænne at smide ud, men man ved heller ikke helt hvad man skal stille op med det. Det her kort lægges i en potte eller i haven med lidt jord over, og så gror der blomster op af kortet! Så kan man bogstaveligt set se kærligheden spire op af ens valentinskort! Jeg synes det er genialt !

I min pakke fik jeg også 3 Tiny Gardens! 3 små bitte haver – som ALLE har plads til i deres hjem. I de små Tiny Gardens kan man dyrke mikrogrønt. De fås i mange forskellige varianter. Æskerne er lavet af bæredygtigt FSC-certifiseret pap, man strør frøene hen over en hampmåtte og vander, og indenfor få dage spirer der små planter op, lige til at høste og drysse over sin mad. Det er lige så nemt som at dyrke karse!

unspecified

Jeg kan ikke vente med at få prøvet disse lækre produkter, og jeg vil selvfølgelige holde jer opdateret her på bloggen!

 

Dette indlæg er sponsoreret af Sprout, tjek deres Webshop ud, hvis du selv vil prøve nogle af disse produkter, eller læs mere om deres vision og værdier, på deres hjemmeside.

 

 

Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *