Opskrift: Saftige samosas

Jeg elsker indisk mad, og en af mine absolut farvoritter er samosas. Derfor får i i dag en opskrift på mine samosas. Det er en rimelig hurtig version hvor dejen er købt og hvor man ikke behøver at støde alle sine krydderier selv.

img_0582


Ingredienser

300g kartoffel

1 løg

1 stor spiseskefulde indisk curry-paste (Du kan også støde dine egne krydderier, hvis du har lyst til det)

1 teskefuld stødt spidskommen

150 g ærter

1,5 dl vand

1 teskefuld revet frisk ingefærd

Salt

1 pakke Filodej

Olie til friturestegning

 

Fremgangsmåde

Opskriften giver en 18-20 stykker så lav evt. Kun en halv portion.

Skær løg og kartoflerne i tern, du kan godt skrælle kartoflerne først hvis du synes, men det gør ærlig talt ikke den store forskel. Steg kartofler og løg ved middel varme på en pande.


Når de begynder at være gyldne og møre tilsættes currypasten, revet ingefær og 1,5 dl vand.

 Lad det stå og simre indtil væden er fordampet lidt, tilsæt ærter og lad det stå og simre til kartoflerne er møre.

 Sæt på køl!

Fyldet skal helst være kølet helt af, da det ellers gør det ret svært at få samosaerne foldet rigtigt.

Jeg glemte lidt at tage billeder af hvordan man folder dem, men hvis du er i tvivl så findes der cirka en million videoer og guides på nettet.

Noget som lige er værd at nævne i forhold til at arbejde med filodejen er, at det er vigtigt at man ikke får for meget vand på dejen – så bliver den klistret og går i opløsning. Det er nemmest hvis man er to, så den ene folder og den anden steger så snart de er foldet. Men ellers kan man lægge dem på et stykke bagepapir indtil de skal steges. Samosaerne må helst ikke ligge op af hinanden når man lægger dem på bagepapiret fordi så kan de klistre sammen og gå i stykker, det er svært at friturestege dem hvis alt fyldet ryger ud når de kommer i olien.

Så skal de bare frituresteges i olie og så er de klar! 

Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *