Opskrift: Remoulade af grønne tomater

Det er ikke ligefrem det bedste tomat-år i år. Alt den regn og de omskiftelige temperature har gjort at mange af mine tomatplanter er blevet ramt af skimmel. Det er forfærdeligt at kigge på, at de ellers så flotte planter, man har brugt så meget tid på, bare rådner op.

Jeg har gjort mit yderste for at holde det tilbage, og jeg har nogle planter nu, som ser totalt massakreret ud, men jeg tror de overlever og modner de tomater der sidder på.

Vil du sylte mere? Prøv opskriften på agurkesalat her.

I min vilde og voldsomme beskæring var jeg dog nød til at klippe nogle umodne tomater af også. Disse var ikke blevet ramt af skimmel endnu, men jeg var bange for de snart ville blive det. Normalt er grønne tomater noget der høre det sene efterår til, når temperaturene bliver så lave at planten ikke kan nå at modne flere. Men vi må se det fra den lyse side, og det er at så kan jeg allerede nu lave denne lækre remoulade af grønne tomater.

 

500g grønne tomater

500g agurk

250 g løg

50g salt

1 ½ dl eddike

1 dl vand

1,5 dl sukker

15 g knuste sennepsfrø

1,5 tsk karry

75 g mel

 

Start med at skære tomater, løg og agurk i stykker. Du behøver ikke at skrælle agurken og flå tomaterne, men hvis du har en masse fritid kan du selvfølgelig godt. Jeg skrællede agurken fordi den havde hængt i mørke og derfor var skallen helt gul og hård.

Hak tomater, agurk og løg i en blender eller foodprocessor. Du kan hakke det fint eller groft alt efter hvad du bedst kan lide. Drys de 50 gram salt over mosen og hæld det ned i en si foret med et rent klæde. Lad det stå det vandet begynder at trække ud af mosen.

Når der er løbet væske fra mosen vrides klædet med mosen i, så væsken klemmes ud. Det behøver ikke at være helt tørt, men det meste væske skal være vredet fra.

Hæld mosen i en gryde og tilsæt eddike, sukker, vand, sennepsfrø, karry og mel. Lad mosen koge op og kog den under hyppig omrøring i cirka 30 minutter.

Når det har kogt i noget tid, kan du vurderer på konsistensen om du synes den skal være tykkere, tyndere, finere eller om den er som den skal være. Jeg valgte at blende min en ekstra gang for at få en finere remoulade.

Skold dine sylteglas med kogende vand og hæld remouladen på glas. Du kan henkoge remouladen for længere holdbarhed. Læs hvordan du henkoger her.

Du kan bruge remouladen som den er, eller du kan blande den op med mayonnaise og få en mere mild og traditionel remoulade.

Follow:
Share:

5 Comments

 1. 12. december 2018 / 16:18

  Tak for opskrift. Jeg har lige lavet en dobbelt portion – det står lige og køler af, bliver vist godt.

 2. Melek Caglar
  4. oktober 2020 / 14:23

  Ved du om det kan fryses med succes?

  • LotteDenckert
   4. oktober 2020 / 16:00

   Nej, det ved jeg faktisk ikke, det har jeg aldrig prøvet ☺️.

 3. Dagmar
  1. november 2020 / 7:53

  Hej Lotte – Jeg erstattede de grønne tomater, som fik lov til at blive hængende som klimaændrings-eksperiment, med mine grønne men bløde og søde fersken. Fersken træet driller hvert år med at have masser af frugtsætning som bare aldrig modner i sæsonen.
  Din opskrift bliv så forandret som følgende: 600 g grønne fersken + 400 g squash + 250 g løg
  Den var uden at skal udvande helt perfekt.
  Næste gang bliver den måske lidt stærkere krydret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *