Opskrift: Henkogte tomater 

Hvis man skulle være i tvivl, så er vi gået ind i sommerens sidste måned. Det burde være den varmeste, mest solrige tid, hvor alle planterne bugner af frugt og grønt . Meeeeeeen det står lidt sløjt til her. Det regner og regner og regner, høj fugtighed og varme er ikke den bedste kombination . Til trods for alt det, så kan jeg så småt begynde at høste nogenlunde mængder af mine frilandstomater. Det betyder at det er tid til at lave henkogte tomater.

Det er super nemt at lave, og jeg vil derfor ikke komme med en deciderer opskrift mere en fremgangsmåde.

Tomater

Olivenolie

Salt

Ting man også kan tilsætte:

Løg

Hvidløg

Krydderurter

Grøntsager

Krydderier

Du skal tage nogle glas, helst patentglas, altså dem med en gunmiring på.


Dem skal du fylde til randen med tomater og hvad du ellers vil have i. I disse har jeg tomater, hvidløg og lidt chilier. Derefter hælder du salt og en god slat olivenolie over. På billedet herunder kan i se at der er ca 1/4 fyldt op med olie.

Herefter tænder du for ovnen på 100-150 grader og sætte glassene ind i ovnen i en bradepande med lidt vand i, således af de slår i vandbad. Der skal de stå indtil tomaterne er faldet sammen og der er trukket en del væske ud af tomaterne. Det skal boble lystigt indeni glassene.


Herefter slukkes ovnen og lågen åbnes og så skal de køle af i den åbne ovn. De henkogte tomate kan varmes i en gryde og hældes over pasta, eller bruges på samme måde som flåede eller hakkede tomater. De kan også spises som de er som tilbehør til maden.

Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *