Opskrift: Egg noodles lavet af andeæg

Det er forår, og ænderne er endelig begyndt at lægge æg igen. Hos mig lægger ænderne æg fra omkring februar til juli. De lægger flest æg i forårsmånederne. Det betyder, at vi her i foråret, pludselig begynder at få en masse, kæmpe store, lækre andeæg.

Vi har mange smukke æg for tiden. Det grønne er fra en løbeand. Det plettede og cremefarvede er fra hønsene.

Kan man spise andeæg?

Der er mange der spørger mig, om man kan spise andeæg, og ja(!) det kan man. Andeæg er super lækre, jeg vil gå så langt som til at sige, at de er lidt bedre end hønseæg. For det første er andeæg super store, de vejer omkring 70-90 gram, alt efter hvilken type and der har lagt dem. Blommerne er kæmpe store og cremede. Andeæg indeholder flere proteiner end hønseæg, og det gør dem ekstra gode til at bage med.

Hjemmelavede egg noodles

Jeg kan nogengange godt blive lidt træt af æg, og det tror jeg de fleste der har høns kender til. Jeg bliver træt af smagen og konsistensen, hvis jeg har spist for meget omelet, æggekage eller røræg i en periode. Jeg prøver derfor ofte at finde andre ting at bruge æg til, som smager knapt så “ægget”. For nyligt da jeg sad og søgte inspiration på nettet, faldt jeg over “Amish egg noodles”, som jeg synes så ret spændende ud. Jeg forsøgte mig lidt frem, og jeg var overrasket over resultatet, det var så godt, at jeg vil dele det med jer.

Opskrift egg noodles

Det var virkelig nemt at lave nudlerne. Det eneste der kræver er god tid, til at rulle dejen ud og lade den tørre af flere omgange.

Her kommer min egen opskrift på egg noodles lavet af andeæg.

Udskriv

Hjemmelavede egg noodles

Forb. tid 40 minutter
Tørretid 1 day

Ingredienser

 • 3 store andeæg (Eller hønseæg)
 • 350 gram hvedemel (300 g til dejen, 50 gram til udrulning)
 • 1 tsk salt
 • 2-3 tsk vand

Sådan gør du


 • Pisk de tre æg sammen til en ensartet masse.
 • Tilsæt saltet.
 • Hæld melet gradvist i, mens du røre.
 • Når dejen begynder at samle sig skal du ælte den.
 • Det er svært at forudsige hvor meget mel der skal bruges. Jeg brugte 300 gram til dejen og 50 gram til at udrulle og pudre nudlerne med løbende.
 • Når dejen har en god konsistens, skal du rulle den så tyndt ud du kan. Hvis dejen trækker sig sammen skal du lade den ligge på bordet og tørre i lidt tid inden du ruller den færdig. 
 • Jeg gik til og fra min dej flere gange og vendte den mange gange. Det er vigtigt at dejen ikke klistre fast, så brug rigeligt med mel.
 • Når dejen har en god tør overflade men stadig er bøjelig, er det tid til at skære den i strimler. Du kan folde eller rulle dejen, og derefter skære, det er nemmest.
 • Lad nudlerne tørre enten i dehydrator på lav temperatur til de er tørre eller bred dem ud på et stykke badepapir og lad dem tørre på en rist i 24 timer. 
 • Når nudlerne er tørret kan de gemmes i en måned tid i en lufttæt beholder.
 • Nudlerne tilberedes ved at putte dem i kogende vand og koge dem i cirka 15-20 minutter, til man synes konsistensen er god.
Opskrift egg noodles andeæg
Nudlerne blev skåret og pudret med mel, herefter tørrede jeg dem i dehydratoren.

Hvordan bruger man egg noodles?

Så vidt jeg har kunne læse mig til, bruger Amish folkene egg noodles primært som fyld i forskellige supper, eller vendt i cremefraise og/eller smør og krydderurter. I asien spiser man også egg noodles, og her er de også ofte fyld i supper. De kan dog bruges præcis som pasta, og det har i grunden også været svært at finde ud af, præcis hvad forskellen på pasta og egg noodles er. Jeg lavede fx. en tomatsovs af mine egne henkogte tomater, som jeg vendte mine hjemmelavede egg noodles i, og toppede med bacon og pinjekerner. Det var virkelig lækkert og nudlerne smagte, efter min mening, endnu bedre end normal pasta.

Har du prøvet at lave egg noodles selv?

Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kunne du lide opskriften?