Opskrift: Bagt tomatsovs

 

Jeg har høstet ret mange tomater i år, og det betyder at jeg selvfølgelig også har været i gang med at omsætte alle de dejlige tomater til produkter med en længere holdbarhed – et af disse produkter er bagt tomatsovs. 
Jeg synes det er super fedt at have en masse glas og flasker med tomatsovs, så er man altid forberedt på at lave pizzaer, lasagne og gryderetter. Endnu bedre er det have en tomatsovs hvor jeg selv ha dyrket alle ingredienserne (bortset fra olivenolien) og som er lavet uden nogen konserveringsmidler eller tilsætningsstoffer. Jeg har lavet tomatsovs på mange måder igennem årene men i år har jeg prøvet at lave bagt tomatsovs og jeg må sige det er en sikker vinder.

Jeg har utrolig mange squash i haven i år, så derfor har jeg puttet squash i min tomatsovs også, det gør den super mild og lækker!

Opskrift: bagt tomatsovs med squash

1 kg Tomater

1 kg Squash

3 løg Løg

1 Hvidløg

En god slat Olivenolie

Salt

Krydderier efter eget valg

 

Skær hele molevitten i tern og læg det i et ildfastfad. Hæld en god slat olie over og tilsæt salt og de krydderier du ønsker. Jeg tilsatte tørret timian af egen høst.

Sæt fadet i ovnen på 200 grader og lad det bage til det hele er smattet godt sammen.

Du kan hælde det på glas som det er, eller du kan give det en tur i blanderen så du får en sammenhængende sovs – det plejer jeg at gøre.

Bagefter kan du henkoge glassene i ovnen. Sæt glas med patentlåg i ovnen i en bradepande med lidt vand i, sæt temperaturen på 150 grader og lad dem stå til det bobler indeni glassene – så kan de holde sig i rigtig lang tid.

Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *