Marmelader

Så fik jeg endelig tid til at lave et indlæg igen. Det er jo høst tid og derfor skal der konserveres. Dette indlæg handler og marmelade.

Der kommer til at være opskrifter på 5 forskellige marmelader. Der kommer 3 opskrifter hvor rabarber er hoved ingrediensen og 2 opskrifter hvor æbler er hoved ingrediensen.

Lad os starte med rabarber.

Første opskrift er med grape

400 g rabarber

1 stor grapefrugt

250 g sukker

Saften fra en lime frugt

Fremgangsmåde:

Skær rabarber i små stykker, skær grapefrugten ud så frugtkødet er helt frit fra alt det hvide, bland frugtkødet og saften fra grapen og limefrugten sammen. Tilsæt sukkeret og sæt det over blus og lad det koge op. Lad det simre til det er tykt og hæld det på glas. Kig evt. i nogle af mine andre blogs for mere udførlig fremgangsmåde, det er altid den samme når jeg laver marmelade .

Næste opskrift er den helt klassiske jordbær-rabarber.

400 g rabarber

400 g jordbær friske eller frosne

350 g sukker

Saften fra en limefrugt.

Fremgangsmåde er som før skær rabarber i stykker, tilsæt jordbær og sukker og lad koge tykt.

Image

Image

Image

Sidste opskrift er en lidt utraditionel en med chili.

300 g rabarber

200 g jordbær

250 g sukker

saften fra en lime

Chili efter smag

Fremgangsmåde, er som før. Chili hakkes i små stykker.

Jeg brugte lidt forskelligt chili fra mit lille chili drivhus

Image

Jeg brugte disse to som er en ret mild sort.


Og så sådan en fin lilla en, som er lidt stærkere

Image

Jeg synes den blev god, den kunne godt have haft lidt mere skrald som kontrast til sødmen, det havde ikke gjort noget. Man kan eksperimentere med det og se hvor stærk man vil have den.

Masser af marmelade 😀

Image

Og så til æblerne !

Det har været en ret dårlig høst i år i forhold til frugt, alt det regn og skiftende vejr har ødelagt vores æble, blomme og pære høst totalt. I min kærestes have var der utrolig få æbler at finde, meget få blommer og ingen moreller overhovedet. Vi drog i skoven i jagten på måske at finde lidt mirabeller, den mission fejlede da der heller ingen var der, tilgengæld fandt vi en masse utroligt gode æbler som vi tog med hjem.

Vi fandt nogle super lækre store grønne æbler, som var super søde! Dem bruger jeg ikke lige i dette indlæg men der kommer nok noget med dem snart.

Så fandt vi nogle meget små meget søde og lidt melede æbler som havde en rigtig god smag og som er super at lave marmelade af.

I min kærestes have havde vi så lidt af nogle små lyserøde æbler med helt hvidt fast frugtkød som minder lidt om Pink Lady i både smag og farve.

Og så fandt jeg også lidt nedfaldsblommer som var okay.

Image

Første opskrift er en æble-græskar marmelade.

Til denne brugte jeg

500 g æbler, her brugte jeg en blanding af de to røde sorter. Dette fordi den ene var god melet og koger let ud, derved giver den god tykkelse til marmeladen, den anden var mere fast og gav lidt bid til marmeladen.

400 g butternut squas

450 g sukker

1 tsk kanel

Lidt vand

Jeg skar æbler og græskar i små stykker og herefter tilsatte og sukker og lidt vand.

Image

Det lod jeg koge indtil det var kogt godt ud og lignede mos

Image

Image

Den sidste opskrift i får for i dag er en æble-blomme marmelade

Her skete der lige det at jeg kom til at sætte min køkkenvægt på en tændt kogeplade så den smeltede lidt hvor efter jeg smed den i køleskabet og da jeg så tog den ud igen så virkede den ikke lige. Sååååeh i får ikke lige de helt konkrete mål som i jo ellers altid efterspørger.

15 blommer

2 æbler i normal størrelse

5 små æbler.

Ca. 300 g sukker

Lidt vand

Fremgangsmåde: Skær i stykker, kog tykt og hæld på skoldede glas

Image

Image

Og det var alt for i dag 🙂 !

Follow:
Share:

2 Comments

  1. Charlotte Olsen
    oktober 17, 2012 / 11:11 pm

    Hej, de røde æbler med det hvide frugtkød, ligner ananasæblet, som er tidligt moden, smager fantastisk!

    • oktober 18, 2012 / 3:00 pm

      Hejsa, okay cool nok, det kan da meget muligt være dem så 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *