LemonKurt!

Hej ! Jeg ved ikke om jeg har nogen læsere tilbage, jeg har vist ikke skrevet herinde i et helt år. Jeg har haft travlt med min kolonihave, som viste sig at være meget tidkrævende, mere om kolonihave en anden dag. I dag får i en opskrift, hurra!

Men i hvert fald, så kommer der her opskriften på Lemoncurd. Et rigtig lækkert citronsmørrepålæg, til dem som ikke kender det . Jeg er helt vild med alt med citrus og denne creme er super lækker på en nybagt bolle.

Denne opskrift er på en ret stor portion, det kan holde sig et stykke tid i køleskabet hvis det er opbevaret i et skoldet glas. Men ellers kan man starte med at lave en halv portion :)!

Du skal bruge:

310g sukker

4 øko æg

130 g smør

5 citroner

 

Fremgangsmåde:

start med at rive skallen af de to citroner og gem det.

Pres alle citronerne og hæld saften i en skål.

Tilsæt sukker og æg til citronsaften, og pisk det let.

Hæld blandingen i en gryde og varm op på middel varme. Cremen må ikke koge, det tager lidt lang tid for cremen at tykne, men det kommer lige pludselig.

Når cremen er tyknet tilsættes smørret i små tern.

Tilsæt den revne eller hakkede citronskal.

Herefter hældes cremen i et skoldet glas, og sættes til at køle ned.

Lemon Kurt

 

image

image

 

Follow:
Share:

2 Comments

  1. april 17, 2014 / 6:28 pm

    Hvor stor en portion bliver det? i ml?

    • april 17, 2014 / 6:46 pm

      Oh jeg tror der blev 400-450 ml det var en ret stor portion, da jeg skal bruge noget af det i en brownie i morgen :D.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *