Kransekage

Det nærmer sig jo nytår, og da jeg ikke har lavet noget julet oplæg endnu så kan i få et nytårs-agtigt i stedet !

Kransekage ! Jeg er ikke særlig vild med kransekage men jeg kommer fra en kransekageelskenede familie så jeg har lavet kransekage i mange år. Det er super let, i dette oplæg er det kransekage toppe. Men hvis i skal lave den til nytår så kast jer endelig ud i et klassisk kransekagetårn det er let nok. Jeg tror jeg var 12 år første gang jeg lavede et nytårs kransekagetårn.

Opskriften er også let.

500 g ren rå marcipan

200 g flormelis

1 æggehvide

Ælt sammen til en god og smidig dej

foto 1

Hvis du skal lave et tårn skal du trille nogle pølser og forme dem til ringe, du kan google hvor lange ringene skal være og sådan noget for at lave et ordentligt tårn. Men nu lavede jeg toppe så jeg hældte det på en sprøjtepose med en stor tud. Det er ret besværligt og ikke særlig smart faktisk, dejen er nok lidt for tyk til at komme på sprøjtepose og jeg brugte ret mange krafter på at få det ud af den i toppe. Måske er det bare min sprøjtepose teknik der er dårlig..

foto 2

De sprøjtes ud på en bagepladefoto 3

Kan pensels før bagning, det gjorde jeg dog ikke i dag. Bages ved 200 grader i ca 10 minutter til de er gyldnefoto 4

 

Jeg smeltede chokolade bagefter og dyppede bunden på toppene (høhø) ned i chokoladen.foto 5

Tadaaa. Kan spises til jul eller nytår, eller pakkes ind i et pænt glas eller dåse og gives i julegave eller værtindegave til kommende julefrokoster eller andet :).

Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *