Køkkenhave på 3 sal.

Planter er ikke noget jeg har gjort mig voldsomt meget i før, jovist har jeg før prøvet at etablere en lille køkkenhave nede i vores urskov af en fælleshave, men det har ikke rigtig været en succes. Årsagerne til at mit køkkenhaveprojekt er gået i vasken de forgående år er der flere af, dels har jeg ikke rigtig haft tiden, det har været midt i eksamensperioden at jeg skulle til at kultivere jorden og så og forspirer osv. og det har jeg simpelthen ikke nået. Udover dette så synes jeg ikke rigtig det er så fedt at prøve at lave min køkkenhave nede i fælleshaven som mest af alt består af ukrudt.

I lang tid har jeg gået og funderet over hvor dejligt det ville være at have et lille udvalg af lækre planter som var overskuelige at holde og som var lige udenfor mit vindue. Jeg er derfor gået i gang med et projekt om at få en køkkenhave på 3 sal.

For en månedstid siden begyndte jeg at forspirer planter herhjemme i vindueskarmene i gamle slikkasser (i ved dem der butikkerne har til Bland-selv-slik). På det sidste har jeg godt kunne se at alle planterne som var kommet op altså var ved at have alt for lidt plads og jord. Jeg har haft så meget at give mig til at jeg har haft svært ved lige at finde tiden til at omplante dem. Men i dag har jeg fået dem der havde pladsmangel plantet om.

Som sådan er der jo intet problem ved at have planter i lejlighed, medmindre man som mig har katte som er glade for både planter og jord. Der skal derfor en del mere overvejelse til omkring hvordan man kan stille disse planter på en måde hvor kattene ikke kan komme til dem men hvor de samtidig kan få lys og luft. Da planterne var helt små fungere det fint med slikkasserne hvor jeg havde lavet huller i låget. Men nu er de blevet for trænge og andre løsninger skulle til.

Jeg har derfor brugt noget af dagen i dag på at sætte altankasser op og bygge små drivhuse til mine vindueskarme.

Altankasserne skulle sættes op uden at bore og skue i ting så dem har jeg sat haft med lærredsbånd og strips, det fungere rigtig godt.

Jeg har også sat en stor potte fast til en krog der var i ydermuren, så den ikke kan blive blæst ned af vinden.

I denne har jeg bønner. Bønner og ærter er nogle af de planter jeg har erfaring med, dem har jeg sået mange år i træk og dem har jeg altid held med. Så om ikke andet så må de rede min høst hvis alt andet fejler.

Mine mini drivhuse har jeg bygget af låget fra en gammel skotøjsæske, sølvpapir, træ-grilspyd, plastiskposer og tape. Ja det er måske ikke lige de typiske byggematerialer, men de holder kattene ude fra planterne og de holder planterne varme.

Jeg har selvfølgelig lavet åbninger i den ene side så jeg kan komme til at vande dem.

Jeg håber at jeg får noget udbytte ud af det, det er meget spændende at følge de små planter. Langt de fleste af de ting jeg har sået er kommet op så indtil videre er jeg glad. Jeg glæder mig til at jeg kan få plantet de andre ting ud i altankasserne, men jeg tror lige jeg venter en uges tid mere så jeg er lidt mere sikker på at det der nattefrost er forbi.

Men søde er de de små planter!

Follow:
Share:

2 Comments

 1. Evy Rich
  22. april 2012 / 16:14

  Hej Lotte. Det er spændende at se din nye blog. Jeg skal da prøve de spinatsnegle.Du har megen god humor med, det er skønt.Håber du har det godt.Mange kærlige knus Faster.

  • 22. april 2012 / 22:42

   Hej yndlings faster!
   Jeg er glad for at du synes om min blog 😀 .
   Ja prøv dem endelig, jeg synes de er rigtig gode 🙂 . Jeg har det rigtig godt, håber også at i har det godt.
   Knus <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *