Køkkenhave og æggekage

Så fik jeg lidt tid til at skrive igen, jeg har haft super travlt for tiden og får det også de næste par uger så i må være tålmodige.

I dag kommer bare lidt af hvad jeg har lavet den sidste uges tid. Der kommer til at være en lille opdatering på mit køkkenhave projekt og så kommer der til at være lidt inspiration med krydderurter.

I morgen tager jeg på vikingemarked og så vender jeg nok tilbage med masser af ny inspiration derefter !

 

Mit køkkenhave på 3 sal’s projekt går ret godt, jeg lider lidt under pladsmangel i vindueskarmene men jeg er stadig lidt usikker på hvor meget jeg tør sætte ud endnu, de truer jo stadig med nattefrost.

Jeg har lavet et lille drivhus på ydersiden af min franske altandør jeg har sat en altankasse op og så sat et stort stykke plastik fast så når døren er lukket har jeg et lille drivhus derude. I disse dage er temperaturen rigtig godt derinde, men jeg må nok holde lidt øje med det alt efter vejret.

Mine planter gror rigtig hurtigt og jeg har måtte udvige og bygge nye minidrivhuse til mine planter .

Jeg har en masse gode krydderurter lige ude foran vinduet, det er skønt, og det er så hyggeligt at sidde og kigge ud af vinduerne når der er lidt grønt foran.

Kattene synes også det er hyggeligt !

Nårh men alle de krydderurter skal jo også bruges til noget, en ting jeg synes der er super lækker og nem at lave er en æggekage eller omelet, der er passer af proteiner i og det er godt til både morgenmad, frokost eller aftensmad.

Hele sommeren er de fantastiske med friskeurter, det er en let og frisk ret som passer godt til solrige dage.

Jeg laver det ofte i ovnen, både for at spare fedtstoffet man ellers steger i, men også fordi det er nemt og man ikke skal bekymre sig om at vende den eller om den brænder på. Engang i mellem laver jeg dem dog på panden da det også er rigtig lækkert.

Jeg havde fået en stor fin pose med dejlige økologiske frilands æg fra en venindes gård. De skulle selvfølgelig bruges.

Så hakkede jeg nogle friske krydderurter : oregano, timian, salvie og rosmarin, som er nogle af mine farvoritter. Brug dem du bedst kan lide selv !

Så dræbte jeg noget ramsløgsalt i min morder

Så slog jeg nogle æg ud, der kommer det jo an på hvor stor en æggekage eller omelet du vil have , jeg tog 5 æg så jeg havde en der kunne holde et par dage. Og så blandede jeg krydderurter i og hældte massen i et ovnfast fad.

Det er lidt forskelligt hvordan jeg laver det, nogen gange blander jeg æggemassen med mælk men lige den dag havde jeg brugt det sidste mælk til at lave smoothie så det blev uden mælk. Begge dele smager dejligt.

Så sætter jeg den i ovnen ved 200 grader indtil den er boblet op og færdig

Den kan sagtens holde sig fin nogle dage i køleskabet og den smager godt både kold og varm.

Her serveret med en dejlig jordbær smoothie til morgenmad.

 

Follow:
Share:

2 Comments

 1. lunaba
  15. maj 2012 / 15:12

  Dit drivhusprojekt ser altså spændende ud! Bare plastik sat omkring? Virker det bare? Og kræver det evt. noget ekstra pasning?

  Desuden vil jeg sige, at din smoothie ser rigtig god ud! Rigtig cremet.. Ligner næsten (jordbær)softice 😉

  • 15. maj 2012 / 16:20

   Det er bare plastikposer og de der træ-grilspyd jeg har bygget dem af, de virker, både på den måde at de holder godt på varmen men udover det holder de kattene ude så de ikke spiser planterne. Jeg er dog ved at løbe ind i et stort pladsmangelproblem, men det må jeg finde en form for løsning på 😀 . Det er også nærmest som jordbærsoftice 😀 !! Bare kun med jordbær og skummemælk så det er ret kaloriefattigt 🙂 !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *