Sådan dyrker du tidlige kartofler vol 2

Jeg ville lige give jer en lille update på mine kartofler, for at vise jer hvor stor en forskel det gør at forspire kartoflerne i en potte.

Tidligere har jeg skrevet om forspiring af kartofler, det kan du læse her.

img_1516

Jeg havde forspiret nogle af dem i potter, dem jeg havde forspiret i potter satte jeg i min mistbænk for at give dem ekstra varme og beskyttelse, så de kunne vokse endnu hurtigere.

Kartofler i mistbænken

Min mistbænk er fyldt op med et lag halm, et lag hestelort og et lag jord. Efter jeg satte kartoflerne har jeg lagt endnu et lag halm til at beskytte planterne mod eventuel nattefrost.

Grunden til at jeg har lagt halm og hestemøg i mistbænken er for det første at hestemøg er god gødning, for det andet så begynder halmen og møget at komposterer,  denne process frigiver varme og hæver herved temperaturen i bedet. Hestemøget skal helst have ligget lidt og komposteret, ellers kan det være for kraftigt og give for høj varme.

Jeg satte kartoflerne i mistbænken for godt 3 uger siden .

Her er de efter nogle dage i mistbænken . 

3 uger senere!

Og her ses de nu, 3 uger efter.

De er allerde ved at gro ud af mistbænken. Men de må lige leve med de trænge kår indtil faren for nattefrost er ovre, og jeg kan åbner vinduerne i mistbænken. Igår hyppede jeg dem og lagde mere halm over fordi de lovede nattefrost. Kartofler kan godt overleve lidt frost, men væksten bliver sat tilbage.

img_2352

Til sammenligning ses her en kartoffel som var forspiret i æggebakke i stedet for potte. Dette betyder at den ikke har været i jord, og derfor ikke har udviklet rødder og top på forhånd. Som man kan se titter den kun lige op. Men tjek da lige farven på denne smukke lilla kartoffelplante !

Disse kartofler har jeg sat i min mini polytunnel , se hvordan du laver sådan en her.


Hvis du ikke har sat kartofler endnu så kan du godt nå det endnu ! Jeg har nogle flere tilbage som jeg vil sætte i næste weekend.

Husk forøvrigt at du stadig kan nå at deltage i min frøkonkurrence som jeg holder i samarbejde med urban garden Company! Konkurrencen kan du deltage i her .

Follow:
Share:

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *