Kan de lide østers…hatte? Dyrk dine egne Østershatte!

Dette indlæg er sponsoreret af Svampefarm. I dag vil jeg fortælle jer om nogle rimelig blærede Svampefarme fra Svampefarm. Med dem kan man nemt og ikke mindst rigtig hurtigt, dyrke sine egne østershatte.

Læs med her, hvordan du også kan dyrke dine egne østershatte.

Hvem er svampefarm?

Svampefarm er et firma som sælger mycelium og svampekits, som gør det super nemt og hurtigt at dyrke sine egne svampe. Svampene i disse kits gror i genanvendt kaffegrums fra danske cafeér – det er faktisk rimelig sejt.

Firmaet lover at det eneste man skal gøre ved dette kit er at åbne vinduet, klippe posen op og spraye med vand to gange dagligt. Så skulle der simpelthen gro svampe ud af vinduet i løbet af få dage – efter 7-10 dage skulle de være klar til høst!

Dyrk dine egne østershatte

På billedet ovenover ses pakkerne på dagen jeg pakkede dem ud. Det ser ikke så lækkert ud, men når man klipper posen op, så dufter det allerede af friske svampe! Jeg satte forsøget i gang og efter bare 2 dage var der småbitte svampe på vej ud af pakken! Se bare:

I dag er det bare 4 dage siden jeg satte mine svampefarme i gang og den ene har utrolig meget fart på ! Prøv lige at se!!!
Det er nok noget af det sejeste jeg længe har prøvet, og jeg må indrømme at jeg er svært begejstret!! Prøv også lige at se, hvor helt fantastisk smukke de er, med deres små buttede svampekroppe! Jeg har aldrig set noget lignende! Der går nogle dage endnu før de er helt klar til høst, og jeg kan næsten ikke vente.     Jeg har mine kits stående i et lille minidrivhus i vindueskarmen, svampene må ikke stå i direkte sol, så vinduet hvor svampene vokser ud af skal vende væk fra lyset. De behøver ikke stå i et minidrivhus, men hvis man har katte eller andre nysgerrige dyr så er sådan nogle små drivhuse altså guld værd.

Fik du lyst til svampe? Find opskriften på vegetariske svampeburgere her!

Dyrk flere gange på samme kit

Når man har høstet sine svampe første gang, kan man vende posen om, skære hul på den anden side, og så få svampe en gang mere. Firmaet skriver man nogen gange kan have held med at få svampe 3 gange på ét kit. Det vil jeg forsøge mig frem med, og fortælle jer mere om senere hen.

Hvis i kunne tænke jer at prøve at dyrke jeres egne svampe i bæredygtigt genanvendt kaffegrums så smut forbi deres webshop og køb et kit, så du også selv kan dyrke østershatte. Det er super nemt og super sjovt, og jeg tror faktisk næsten ikke det kan gå galt!

 

Follow:
Share:

7 Comments

  1. 16. februar 2016 / 10:04

    Smart! Jeg læste et andet sted om en der dyrkede dem på kaffegrums, men det var vist lidt … vanskeligt!

  2. Pingback: Dyrk dit eget svampemycelium! 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *