Min kæreste og jeg er et par dage i min families sommerhus på fyn. Dette skal udnyttes fuldt ud, og det er skønt at kunne røve den store køkkenhave for kartofler og rabarber, for det er noget af det jeg ikke har der hjemme. Eller jeg har lagt kartofler men de er slet ikke store nok endnu da de blev lagt meget sent.
Dette første indlæg i dag kommer til at handle om marmelade, nemlig jordbær-rabarber marmelade.
Du skal bruge:
Dejlige rabarber
Jordbær friske eller frosne
Sukker
Lidt vand
Der var ikke nogen vægt i sommerhuset men jeg brugte så mange rabarber :
Jeg skar dem i stykker af et par cm’s længde og lagde dem i en gryde med et skvat vand i bunden
Jeg kogte det op og lod det koge i 5 minutter.
Så tilsatte jeg en pose jordbær, jeg brugte nogle jeg havde købt på frost og derefter tøet op. Du kan også bruge friske hvis du lige har nogen, og senere på sommeren når de begynder at komme frem.
Så lod jeg det koge lidt mere og tilsatte så omkring 1-1,5 dl sukker, er ikke sikker jeg hældte bare noget i. Men smag lige til.
Jeg lod til koge sig lidt tykkere og derefter blendede jeg massen med en stavblender. Dette kan undlades hvis man gerne vil have en masse klumper i sin marmelade.
Så skoldede jeg nogle glas og hældte marmeladen i og stilte dem på køl.
Ohm nom nom .