Den første måned på landet

Der har været lidt dødt på bloggen her det sidste stykke tid, og det skyldes som mange af jer nok ved at jeg er flyttet på landet. Det har været travlt, og der har været nok at give sig til. Men jeg tænkte at det nu måtte være tid til en lille blog, om min første måned på landet.

Her kommer min top 5 over ting jeg har lært den sidste måned

  1. Der er rætti, rætti mange insekter på landet. Ikke bare sådan et par edderkopper og nogle fluer udenfor. Nej – de er overalt. Forleden dag åbnede jeg køleskabet og så kravlede der en edderkop ud… Det fortalte jeg ikke min kæreste, som hader edderkopper, så jeg håber ikke han læser dette og flygter… Der er rocker mange insekter på landet. Lige fra myre som konstant prøver at flytte undergrunden under os, til gigantiske kæmpe hvepse som prøver at bosætte sig i stråtaget. Der er kæmpeedderkopper i vasketøjet, myg og aggressive hestebremser der konstant prøver at stikke, bide eller legemsbeskadigelse en generelt.
  2. Der er ikke noget der har åbent. Når man har boet i en relativt stor by i mange år, så har man vænnet sig til at alting næsten altid har åbent. Man kan altid få fat i mad, fastfood, byggematerialer, planter osv. osv. Sådan er det ikke på landet. Plantecenteret har åbent 3 timer hver lørdag. Byggemarkedet har lukket i weekenderne. Man kan kun bestille junkfood fra to steder, og man skal gøre det inden kl. 20 om aftenen. Åh ve åh skræk! Det er allerede sket en del gange at jeg er kørt forgæves til byggemarkedet eller Brugsen i håbet om at de havde normale åbningstider.
  3. Der er aldrig noget der er simpelt. Det simple liv på landet er slet ikke så simpelt, hvis man ikke er vant til det. I et ældgammelt hus er der mange ting, som sådan en som jeg aldrig har set før. Fx ved jeg stadig ikke rigtig hvordan hverken træfyret eller gasfyret virker. Jeg ved ikke hvordan man tænder for varmen, eller hvordan man får gulvvarmen i badeværelset til at virke. Alle maskinerne der medfulgte huset er et mysterium og kan eller vil ikke starte.
  4. Man har travlt. Der er altid noget at give sig til når man bor på landet. For det første så bliver huset ualmindelig hurtigt beskidt. Også selvom man prøver at tørre fødderne af inden man går ind. Det er en lang rengøringsmaraton at gøre rent efter mennesker, katte og insekter – der konstant bosætter sig i alle hjørner og kanter. Haven og ukrudtet vokser ufortrødent videre lige gyldig hvor travlt man har. Man skal save, kløve og stable brænde for at sikre næste års varme. Græsset skal slås, kanter skal klippes, gårdspladsen skal rives, bedene skal luges, myrerne skal bekæmpes, bindingsværket skal vedligeholdes osv. osv.
  5. Det er det værd. Det er det vigtigste jeg har lært på denne måned. Det er det hele værd. Det er fantastisk at bo på landet, og det lever på alle tænkelige måder op til mine forventninger. Det er befriende og berigende at bo på landet. Der er et dyreliv lige ude fra døren – der er timevis af underholdning i at kigge på flagermus, fugleunger, fiskehejre, hjorte, hare, fasaner – you name it – landet har det hele! Jeg elsker det. Der er altid noget at lave, der er mening med tingene. Det er fantastisk at gå sin runde i haven om morgenen og om aftenen. Med kattene i hælene og solen i horisonten over markerne. Der er så stille (bortset lige fra når naboens unger prøver at kæmpe sig ind i ens have med plastiksvær…. eller når der kommer et traktoroptog forbi…) og om natten er der mørkt og stille og man kan se stjernerne. Det er dog svært at holde motivationen på andet, som at gå på arbejde og at blogge og passe min frøforretning. Jeg har mest bare lyst til at være i mit hus og min have.

Til sidst, lidt billeder af mit lille stykke paradis på landet. Hvis i vil se flere billeder så tjek min instagram under navnet Selvforsyningibyen. Der sker lidt mere der for tiden end der gør her.

Follow:
Share:

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *