I går uploadede jeg opskriften på en lækker pizza med ramsløg, i dag får i opskriften på et fetabrød med ramsløg. Brødet er fyldt med fetaost, der er rørt med friskplukket ramsløg og hvidløg. Det er et rigtig godt madbrød, og så er det nemt at lave.
Lær mere om ramsløg og hvornår du skal plukke dem, besøg idenyt.
Ingredienser
Dej:
25 g gær
350 g hvedemel
1/2 dl olivenolie
3 dl lunkent vand
Rigeligt salt
+ lidt mel til udrulningen
+ lidt sesam til at drysse over brødet
Fyld:
100g økologisk feta
2 spsk økologisk creme fraise
2 fed hvidløg
Fremgangsmåde
Start med at opløse gæren i det lunkne vand, tilsæt derefter olie, og til sidst mel og salt. Ælt dejen grundigt. Lad dejen hæve i ca en time.
Bland creme fraise, smuldret feta, hvidløg og snittet ramsløg sammen i en skål.
Pres dejen ud på bagepladen til en rektangel.
Læg fyldet på midten, og fold dejen indover. Lad brødet efter hæve i 30 minutter.
Pensel til sidst med olivenolie og drys med sesam.
Brødet bages ved 200 grader i ca 20-25 minutter. Tjek brødet i bunden, tag det ud når det virker færdigt, der kan være forskel på bagetiden fra ovn til ovn.
Hvis du vil se flere opskrifter med ramsløg kan du se mine tidligere indlæg om emnet, her, her og her.