DIY nedbrydelige potter! 

Der findes efterhånden en del nedbrydelige potter på marked i dag, og det et drøn smart. De er dog ofte dyre, og hvis de er lavet af tørv er de heller ikke særlig miljøvenlige.

Dette fordi tørv, som kommer fra moser, moser er gode til at holde på kulstoffer, men når man begynder at grave tørvet op fra moserne, så frigives det i store mængder. Det udleder rigtig meget CO2 at grave tørven op og derefter producerer potterne. Flere firmaer er dog begyndt at lave nedbrydelige potter  uden tørv, så hvis man ikke vil lave sine potter selv, men stadig vil tænke på miljøet, så kan man kigge efter dem uden tørv.

Der er flere forskellige måder at lave sine egne nedbrydelige potter på, nogle bruger en “potmaker” og avispapir, andre bruger kaffe eller te filtre, jeg har valgt at bruge toiletpapirsruller.

Grunden til at jeg laver dem af toiletpapirsruller er at det er et spildprodukt jeg ofte har tænkt over hvad jeg skal stille op med. Hver dansker bruger i gennemsnit ca 50 ruller toiletpapir om året, det er mange papruller, der bare bliver smidt ud, og det kan i stedet blive til 100 små nedbrydelige potter, som nærmest er gratis!

Jeg har lavet en lille guide til hvordan du folder dine nye nedbrydelige potter! Og du må hellere komme i gang, som forspiringssæsonen er lige om hjørnet!!

1. Klip din toiletrulle over i to lige store dele.

2. klip en lille slids 4 steder på rullen.

3. Ny er det ligesom at holde en normal papkasse, første flip foldes ned

4. Anden flip foldes ned over den første
 5. Tredje flip foldes nedover den anden.

6. The tricky part! Fjerde flip foldes over tredje flip med under første flip!

7. Pres den flad i bunden
8. Tadaaaaa!! 

Hvordan laver du dine hjemmelavede nedbrydelige potter?

Follow:
Share:

2 Comments

 1. Sandra Fromberg Nielsen
  17. maj 2016 / 19:36

  Ej hvor smart – den ide vil jeg bruge. Jeg bruger selv lidt forskellige måder. Har plast bakker som jeg har brugt i flere år og jeg har os selv lavet en pot makker, så jeg har lavet dem af aviser… Men det er hvis noget med aviser heller ikke er det bedste at bruge…

  Spændende blog du har, jeg har gemt den på ipad’en, så jeg løbende kan følge med

  Mvh Sandra
  Er på insta som @mit_kolonihaveliv

  • 18. maj 2016 / 12:32

   Hej Sandra, tak for de pæne ord. Nå hvor sjovt , jeg tror allerede jeg følger dig derinde :)!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *