DIY: Sådan bygger du en mistbænk af genbrugsmaterialer

For noget tid siden lavede jeg et indlæg om hvordan man laver en polytunnel til sit højbed , i denne uge vil jeg vise jer hvordan jeg har bygget en mistbænk ud af genbrugsmaterialer. Den er lidt sværer at lave, men det er ikke meget.

Hvad er en mistbænk?

Der er nogle helt klare definitioner på hvornår noget er en mistbænk har jeg hørt, og der er vist også noget med at en mistbænk både kan være en varm eller en kold en. Hvis man følger med i Bonderøven, så fortæller han i hvert fald at en mistbænk kun er en mistbænk hvis den er fyldt med hestemøg som komposterer og herved skaber varme. Ydermere fortæller han at når bedet graves ned i jorden så er det en varm mistbænk. Så eftersom denne ikke  er gravet ned, så ser det ud til at den umiddelbart bør omtales som en drivbænk. Men oprigtigt talt er det nok ikke så vigtigt hvad vi kalder dem, det er et højbed med glas over, som hæver temperaturen på jorden i bedet og derved giver mulighed for at udplante ting tidligere.

Jeg har valgt at bruge pallerammer fordi det er en nemt, hurtig og billig måde at lave et bed på.

Du skal bruge:

Pallerrammer (Fandt mine på gul og gratis)

Brædder/træ (Forskelligt genbrugstræ jeg  havde liggende)

Gamle vinduer (Jeg fandt mine billigt på DBA)

Skruer

Sav

Bore/Skruemaskine

Fremgangsmåde

Som altid er mine guides på byggeprojekter ikke sådan super udførlige, jeg har ærlig talt ikke rigtig de store forudsætninger for at fortælle om hvordan man bygger noget rigtigt. De fleste projekter er improviseret og med sparsom indsigt i tømrerfaget ;)! Så hvis der er noget i ikke forstår eller vil have uddybet, så spørg endelig ind til det i kommentarfeltet! Alt træet jeg har brugt er noget jeg har haft liggende, der er blandt andet noget fra den palle jeg modtog min brændeovn på, en lægte der har været en del af mit gamle tag, og nogle andre rester.

Jeg har startet med at skrue to lægter fast på pallerammens bagside for at gøre den højere i den ene ende. Derefter har jeg skruet to brædder fast på lægterne,  og et brædt ovenpå dem, dette ses på billedet nedenfor.

Jeg har valgt at vende pallerammerne med beslagene opad fordi de herved kan være behjælpelige med at holde brædder og lægter fast. Jeg har skruet et stykke lægte fast på bedets forside. Som ses på billedet herunder.

Til sidst har jeg beklædt siderne med brædder også. Ved at lægge ruden på bedet har jeg kunne tegne på træet hvor skråt det skulle skæres og det har jeg skåret dem til med en stiksav (WROOOOM). Jeg har sat vinduerne fast med beslag, så de åbner opad, da jeg synes det virkede mest praktisk.

 

 

 

Follow:
Share:

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *