I dag får en opskrift på noget så gammeldags som alliancemarmelade. Ja eller, opskrift og opskrift, det er i virkeligheden nok til at strække den at kalde det en decideret opskrift. Alliancemarmelade er nemlig en marmelade lavet af det man har.
Marmelader
Jeg elsker at lave marmelader, fordi det er så nemt. Man kan lave dem af alle slags bær og frugter og jeg har sjældent smagt en marmelade der smagte dårligt. Jeg er ikke altid så god til at få brugt mine marmelader, men så deler jeg dem bare ud til gud og hver mand der kommer forbi.
Jeg har lavet min alliancemarmelade af solbær, ribs, hindbær, jordbær og rabarber. Men du kan bruge mere eller mindre hvilke som helst frugter eller bær du har i haven.
Ingredienser
400 g blandede bær
200 g sukker
En slat vand

Fremgangsmåde
Vælt vand, bær og sukker op i en gryde og bring det i kog, lad det koge i 10 minutters tid til det hele er blødt.
Skold dine glas og skyld dem eventuelt i alkohol som vodka eller rom.
Hæld marmeladen på glas. Bom! Det var rimelig nemt hva’?
Marmeladen kan gemmes i køleskabet eller i et koldt rum i mange måneder, hvis du har været grundig med skoldningen og rengøringen af glassene. Hvis du vil være helt sikker på at de kan holde sig, kan du henkoge glassene.