Opskrift: Alliancemarmelade

I dag får en opskrift på noget så gammeldags som alliancemarmelade. Ja eller, opskrift og opskrift, det er i virkeligheden nok til at strække den at kalde det en decideret opskrift. Alliancemarmelade er nemlig en marmelade lavet af det man har.

Marmelader

Jeg elsker at lave marmelader, fordi det er så nemt. Man kan lave dem af alle slags bær og frugter og jeg har sjældent smagt en marmelade der smagte dårligt. Jeg er ikke altid så god til at få brugt mine marmelader, men så deler jeg dem bare ud til gud og hver mand der kommer forbi.

Jeg har lavet min alliancemarmelade af solbær, ribs, hindbær, jordbær og rabarber. Men du kan bruge mere eller mindre hvilke som helst frugter eller bær du har i haven.

IMG_4453

Ingredienser

400 g blandede bær

200 g sukker

En slat vand


Fremgangsmåde

Vælt vand, bær og sukker  op i en gryde og bring det i kog, lad det koge i 10 minutters tid til det hele er blødt.

Skold dine glas og skyld dem eventuelt i alkohol som vodka eller rom.

Hæld marmeladen på glas. Bom! Det var rimelig nemt hva’?

Marmeladen kan gemmes i køleskabet eller i et koldt rum i mange måneder, hvis du har været grundig med skoldningen og rengøringen af glassene. Hvis du vil være helt sikker på at de kan holde sig, kan du henkoge glassene.

Vil du også lave solbærsaft? Se opskriften her!

Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *