6 gode grunde til at dyrke dine egne grøntsager!

Jeg bliver ofte spurgt hvorfor jeg gider at dyrke mine egne grøntsager, “er det ikke besværligt?”, “hvorfor køber du dem ikke bare?”, “tager det ikke lang tid?”. Og jo, det er tiltider besværligt, og det tager også noget tid, men jeg vil alligevel lige give jer nogle gode grunde til hvorfor jeg vælger at dyrke mine egne grøntsager. Så håber jeg at jeg kan inspirerer nogle af jer andre til også at dyrke noget grønt til jer selv!

1.Det er fantastisk

Ja, det er faktisk intet mindre end fantastisk, at se et lille bitte tomatfrø blive til en 2 meter høj plante fyldt med tomater i løbet af få måneder.

2. Det gør dig glad

Forskere har fundet ud af at jord indeholder bakterien Mycobacterium vaccae, som er en bakterie som stimulerer hjernens produktion af hormonet serotonin, som er et “glædes-hormon”. Man bliver glad af at rode med jord !

3. Det er afstressende

Det er dejligt at gå og nusse om planter og lave havearbejde, forskning har også påvist at det at være i fysisk kontakt med naturen, fx. ved at lave havearbejde øger produktionen af hormonet oxytocin som afhjælper stress. At være udenfor i sollyset øger også produktionen af signalstoffer serotonin der forebygger stress og forbedre humøret!

4. Sejere grøntsager

I de forskellige supermarkeder er udvalget af grøntsager meget begrænset. Der findes så ufattelige mange flotte, sjove og fantastiske grøntsager som du aldrig kan finde i butikkerne. Du kan dyrke blå kartofler, sorte tomater, lilla gulerødder, hvide græskar og gule agurker.

5. De smager bedre

Friske grøntsager plukket direkte fra haven smager bedre. Grøntsager importeret fra udlandet har været længe undervejs og det kan ikke undgå at gå udover smagen og friskheden af grøntsagerne. Der findes fx. intet bedre end fuldstændig nye nyopgravede kartofler fra haven, eller en helt frisk majskolbe direkte fra planten.

6. Sundere grøntsager

Du kan sikre dig at dine grøntsager bliver dyrket uden brug af gift og sprøjtemidler! Mange grøntsager fra supermarked er sprøjtet med forskellige sprøjtemidler og giftstoffer, når du dyrker dine egne grøntsager behøver du ikke at bekymre dig om at skrælle dine gulerødder.

Hvis du ikke er overbevist endnu, så tjek lige billederne ud af nogle af alle mine grøntsager fra sidste år.

11707362_10206131222173576_8491571602290312357_n

 

 

 

 

 

Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *