Der er få ting der dufter så meget af sommer som hyldeblomster i fuld flor. Hyldeblomst saft er noget af det nemmeste man kan lave. Jeg laver hvert år rigtig mange liter, som jeg gemmer i fryseren. I år har jeg prøvet at tilsætte forskellige smagsgivere for at variere den klassiske hyldeblomstsaft.
Hyldeblomstsaft med honning og ingefær
En variation over den klassiske hyldeblomst saft, denne er særlig god til en efterårsdag hvor snuen truer.
Ingredienser
- 2 liter vand
- 550 gram økologisk sukker
- 450 gram honning
- 3 lime i skiver
- 30 gram ingefær i skiver
- 30-50 hyldeblomstskærme
Sådan gør du
- Sæt vand, sukker, honning og ingefær til at koge i en gryde.
- Klip i mens de største stilke væk så du primært har hyldeblomsterne tilbage.
- Skær limefrugterne i skiver og pres dem udover blomsterne, læg skiverne ned i skålen til blomsterne. Du må ikke skylle blomsterne, men kan ryste dem lidt hvis der er insekter på.
- Når sukkeret og honningen er smeltet og væsken koger hældes den over hyldeblomsterne.
- Sæt det hele i køleskabet i 3-4 dage. Si saften igennem et klæde og hæld den på skoldede flasker.
Hyldeblomstsaft med mynte og citron
Endnu en lækker variation over den klassiske hyldeblomstsaft. Denne egner sig godt til drinks.
Ingredienser
- 2 liter vand
- 1 kilo økologisk sukker
- 3 økologiske citroner
- 1 håndfuld mynte
- 30-50 hyldeblomstskærme
Sådan gør du
- Sæt vand og sukker til at koge i en gryde.
- Klip i mens de største stilke væk så du primært har hyldeblomsterne tilbage. Du må ikke skylle blomsterne, men kan ryste dem lidt hvis der er insekter på .
- Fjern stilkene fra mynten så du kun har bladene, og skyl dem grundigt.
- Skær citronerne i skiver og pres dem udover blomsterne, læg skiverne ned i skålen til blomsterne.
- Når sukkeret er smeltet og væsken koger hældes den over hyldeblomsterne.
- Sæt det hele i køleskabet i 3-4 dage. Si saften igennem et klæde og hæld den på skoldede flasker.
Hyldeblomstsaft med jordbær og rabarber
Denne variation af hyldeblomst saft er med jordbær og rabarber, dette giver saften en smuk lyserød farve. Drikken egner sig godt til drinks.
Ingredienser
- 2 liter vand
- 1,5 kilo økologisk sukker
- 3 citroner
- 300 gram jordbær
- 400 gram rabarber
- 30-50 hyldeblomstskærme
Sådan gør du
- Rens jordbærene og rabarberne
- Sæt vand, sukker, rensede jordbær og rabarber i skiver til at koge i en gryde.
- Klip i mens de største stilke væk så du primært har hyldeblomsterne tilbage. Du må ikke skylle blomsterne, men kan ryste dem lidt hvis der er insekter på.
- Skær citronerne i skiver og pres dem udover blomsterne, læg skiverne ned i skålen til blomsterne.
- Når sukkeret er smeltet og jordbær og rabarber er smattet ud, hældes den over hyldeblomsterne.
- Sæt det hele i køleskabet i 3-4 dage. Si saften igennem et klæde og hæld den på skoldede flasker.
Læs også opskriften på min hyldeblomstchampagne og på hyldeblomstsirup og hyldeblomstmarmelade.
1 Comment