Vegetaropskrift: Lasagne

En af de retter som jeg aldrig laver med kød mere er lasagne! Den smager virkelig godt, og selv en kødelsker vil ikke få fornemmelsen af at der mangle noget. Man kan bruge mere eller mindre hvilke som helst grøntsager man synes, men jeg plejer at bruge svampe, gulerødder og squash. Svampe fordi de har en fyldig og kød-agtig smag, gulerødder og squash fordi det har jeg næsten altid i enten haven eller køleskabet. Jeg kan også godt lide at bruge spinat, aubergine og græskar.

 

Skærmbillede 2016-02-03 kl. 19.46.47

Fyld:

5 Gulerødder (eller hvor mange du nu synes)

1 bakke svampe efter eget valg (frosne kan også sagtens bruges)

1 squash

3 løg

1 pose eller en bakke spinat

2 dåser hakkede/flåede/henkogte tomater

1 dåse tomatpasta

Salt

Oregano

Røget paprika (kan undlades hvis du ikke har det)

Timian

Karry

Chilisovs (kan undlades)

 

Mornaysovs:

2 dl mælk

140 g ost

Salt

Muskatnød

 

Yderligere:

Lasagneplader friske eller tørret.

Skærmbillede 2016-02-03 kl. 19.47.06

Der er flere forskellige måder at gribe sagen an på. Hvis du har mega travlt, og slet ikke orker at rive tingene – så kan du sagtens tage både gulerødder, squash, løg og svampe op i en blender og hakke det hele til en fars. Det giver også lidt den samme konsistens og fornemmelse som en lasagne med kød. Jeg kan dog godt lide at gulerødder og squash er revet på mandolinjern, så der stadig er lidt bid i dem.  Svampene og løgnene plejer jeg at hakke groft.

Først skal du ordne dine grøntsager – på den måde du nu har valgt. Du behøver ikke at lægge det pænt op på fade som jeg har gjort, med mindre du har en blog – og gerne vil flashe dit flotte håndlavede keramik. Men i sidste ende giver det bare ekstra opvask.

Start ud med at brune løg. Derefter tilsættes svampene og brunes med. Det betaler sig at bruge lidt tid på at brune det hele godt af, da det giver den bedste smag. Tilsæt derefter resten af grøntsagerne. Lad det falde lidt sammen, og hæld så tomaterne og tomatpastaen på.

Tilsæt dine krydderier. Du kan bruge de krydderier du synes, du kan for eksempel lave den mexicansk eller indisk. Jeg har denne gang valgt relativt klassiske krydderier, bortset fra karryen måske. Jeg synes bare karry giver en god fyldig smag til lasagnen.

Jeg tilsætter ca en spiseskefuld af min Portugisiske Piri Piri chili-sovs. Du kan bruge hvilken som helst chilisovs, tørret eller frisk chili.

Tilsæt spinaten til sidst og lad det falde lidt sammen – så er fyldet klar.

Mens det står og simre ved lav varme, kan du lave din Mornaysovs. Hvis du ikke gider at lave den selv, kan du enten undlade den eller købe en færdig. Men det er virkelig let og smager godt, så der er faktisk ikke nogen særlig grund til at lade være.

Jeg ved ikke om det overhovedet er sådan man laver Morneysovs, så måske skulle jeg bare kalde den ostesovs. Under alle omstændigheder tager jeg 2 dl mælk, du bestemmer selv hvilken type, jeg har brugt økologisk minimælk. Så tager jeg en pose ost. Jeg køber revet mozerella fra økolandet, fordi den er lavet på vegetarisk osteløbe, og den er økologisk. Men du kan bruge en hvilken som helst ost du godt kan lide. Så tilsætter jeg lidt salt og river lidt muskatnød over, og varmer det op til osten er smeltet.

Uhmmm… Åsssst.

Så samler du bare lasagnen, det er helt op til dig hvordan du gør det. Jeg har brugt friske plader – fordi de var på tilbud, men du kan bruge dem du vil. Hvis du ikke spiser pasta kan du skære kartofler, aubergine eller en eller anden grøntsag i tynde skiver og bruge dem som pastaplader.   Uhmmm Ååååst!

Til sidst, mere ost på toppen.

200 grader til den ser sådan her ud!

I er altid vedkommen til at tippe om gode vegetaropskrifter, vegetarprodukter eller andet i har på hjertet. God fornøjelse !

Follow:
Share:

2 Comments

  1. Beetroot Fancier
    februar 6, 2016 / 4:53 pm

    Det ser herrelækkert ud! Det må jeg prøve en dag – kan man evt. erstatte pastapladerne med tynde skiver grøntsager, som evt. squash eller aubergine? Knuz!

    • februar 6, 2016 / 4:56 pm

      Hej Beetroot tak for det, ja det kan du sagtens ! Det er også rigtig godt med tynde skiver kartofler i stedet for pastaplader.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *